Nieuws

Bullguard Internet Security 10

Op de valreep wist Bullguard ons de nieuwste versie van zijn Internet Security-pakket te bezorgen. We hadden liever gehad dat ze nog iets langer aan de suite hadden gewerkt.

Bullguard heeft besloten om Internet Security rigoureus op de schop te gooien. De grote menutegels met heldere symbolen zullen beginnende gebruikers erg aanspreken, maar omdat rood in elk tabblad de dominerende kleur is, wordt het lastig te bepalen waar te beginnen. Elke functie start haar eigen applicatie, waardoor je taakbalk al snel vol raakt als je niet oppast.

Internet Security 10 heeft nog altijd gedegen malwarebescherming in huis, die niet hoeft onder te doen voor het merendeel van het deelnemersveld. We vinden het wel verontrustend dat Bullguards suite een relatief hoog aantal legitieme, gewone bestanden als besmet aanvinkt. We kunnen daarnaast ongehinderd een aantal testvirussen van Spycar downloaden en uitvoeren.

[related_article id=”161920″]

Tijdens de installatie geeft de ontwikkelaar ons de keuze tussen de profielen ‘val-me-niet-lastig’ en ‘toon-me-alles’. De laatste zorgt voor een stroom van pop-ups van de Bullguard-firewall, terwijl we bij de eerste nog altijd worden lastiggevallen met toestemmingen voor Windows-eigen applicaties als IE8.

Versiecontrole
Als een van de weinigen controleert Bullguard of je geïnstalleerde software geen onveilige oudere versie draait, een functie die andere aanbieders zouden moeten overnemen. We stellen het op prijs dat Internet Security 10 onze zoekresultaten controleert zonder dat je daarvoor werkbalken moet installeren.

De renovatie heeft helaas niet kunnen verhelpen dat Bullguard nog altijd meer systeemdruk veroorzaakt dan de meeste deelnemers aan deze vergelijkende test. We hebben het gevoel dat Internet Security 10 nog niet compleet is en hopen dat de ontwikkelaar met tussentijdse updates de plooien kan gladstrijken.

Bullguard Internet Security 10
Prijs: 59,95 euro per jaar (voor drie pc’s) (december 2010)

PRO: controle op verouderde programma’s; genereuze online back-up.
CONTRA: veel ‘valse positieven’; hoge systeembelasting; ondermaatse firewall; privacybescherming ontbreekt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business