Koopgidsen

De 7 beste draadloze oortjes in 2024

Beste draadloze oortjes
© TechPulse/Unsplash
Is een hoofdtelefoon niet wat je zoekt of wil je handenvrij bellen? Dit zijn de beste draadloze oortjes in 2024.

Draadloze oortjes zijn tegenwoordig de standaard geworden voor wie een compacte oplossing zoekt om via zijn smartphone naar muziek te luisteren of handenvrij te bellen. Bovendien zijn er eigenlijk bijna geen smartphones meer die nog een hoofdtelefooningang hebben, waardoor de keuze voor draadloze oortjes simpelweg voor de hand ligt.

Vrijwel alle grote techbedrijven bieden draadloze oortjes aan, maar ook kleinere spelers zoals OnePlus en OPPO doen mee. In deze koopgids geven we een overzicht van de beste draadloze oortjes die je in 2024 kan kopen.

Met of zonder noise cancelling

Bij het kiezen van draadloze oortjes is noise cancelling een belangrijke functie om te overwegen. Noise cancelling, ook wel ANC of actieve ruisonderdrukking genoemd, werkt door omgevingsgeluid te detecteren en te onderdrukken. Dit kunnen bijvoorbeeld stemmen, motoren van een bus, trein of vliegtuig en ander (constant) omgevingsgeluid zijn.

Afhankelijk van het model dat je aanschaft, kun je de intensiteit van de noise cancelling vaak ook instellen. Dit kan handig zijn als je de noise cancelling wilt aanpassen aan de situatie. Zo kan je de noise cancelling bijvoorbeeld minder intensief zetten als je thuis zit, zodat je nog steeds wat van je omgeving hoort. En als je in een lawaaiige omgeving bent, kun je de noise cancelling juist intensiever zetten om zoveel mogelijk van het omgevingsgeluid te onderdrukken.

Ambient sound als extra

Naast noise cancelling hebben veel draadloze oortjes ook een functie om juist meer omgevingsgeluid te horen. Deze functie wordt vaak “ambient sound” of “omgevingsgeluid” genoemd.

Als je deze functie inschakelt, hoor je net meer van wat er in je omgeving gebeurt. Dit kan handig zijn als je tijdens het sporten wilt horen dat er iemand naar je roept, als je auto rijdt en je verkeersgeluid wilt horen, of als je op kantoor toch nog je collega’s wilt horen praten.

App en multipoint-verbinding

Zoals aangegeven zijn sommige functies afhankelijk van een meegeleverde app. Verkijk je echter niet op zo’n applicatie voor Android of iOS. Feitelijk kom je namelijk bijna nooit in die app. Ja, er zijn instellingen te vinden voor ANC, soms een EQ en wat andere handige functies, maar ook zonder zo’n app kun je prima overleven. Kijk dus eerst welke functies jij nodig hebt en bepaal op basis daarvan of een paar oortjes met een app vereist is. Hieronder vind je de meest voorkomende mogelijkheden in zulke compagnon-app:

  • EQ: hiermee stem je het geluid van de draadloze oortjes af op je persoonlijke voorkeuren;
  • Aanpasbare ruisonderdrukking: instellingen om de mate van ruisonderdrukking te wijzigen op basis van persoonlijke behoeften;
  • Software-updates: hoewel dit niet per se een functie is die men snel zou willen, is het wat ons betreft van toegevoegde waarde. Met software-updates kunnen oortjes na hun release namelijk steeds iets beter gemaakt worden (zit standaard in vrijwel alle apps, overigens);
  • Aanpasbare bediening: oortjes bevatten tegenwoordig vrijwel allemaal aanraakbediening. Soms kun je ook zelf instellen welke acties achter specifieke aanrakingen moeten zitten, zoals volume-aanpassingen.

Soms kun je via apps ook instellingen voor multipoint-verbindingen aanpassen. Wat ons betreft is multipoint, waarmee je meerdere telefoons of laptops (meestal twee) aan één oortje koppelt, een regelrechte must. Luister je muziek op een laptop en ontvang je een telefoontje op je smartphone, dan schakelen de oortjes automatisch over op de andere audiobron, en vice versa.

Daarbij geldt dan uiteraard wel weer het advies: koop de oortjes waarvoor je ze gaat gebruiken. Verbind je ze steeds met een apparaat tegelijkertijd? Dan hoef je niet op de ondersteuning van multipoint te letten.

Batterijduur (zonder hoesje)

Fabrikanten melden op hun productpagina voor volledig draadloze oortjes vaak twee getallen. Enerzijds noemen ze de batterijduur van de oortjes en anderzijds de totale of extra batterijduur afkomstig van het oplaadhoesje. Bij het aanschaffen van draadloze oortjes is het belangrijk om eerst vast te stellen hoe de oortjes gebruikt gaan worden:

  • Van plan de oortjes lang aan één stuk door te gebruiken? Kies dan een paar dat lang meegaat na één laadbeurt, zonder de accuduur van de case meegerekend. Wij gebruiken oortjes bijvoorbeeld met enige regelmaat een volledige werkdag (aan acht uur). Dan is het verstandig om oortjes uit te zoeken die de benodigde batterijduur bijna (of zelfs geheel) bereiken zonder bij te laden.
  • Van plan de oortjes kort achtereenvolgend te dragen? De sporters onder ons zullen niet zo snel acht uur aan een stuk actief zijn. Het is daarmee prima als de batterijduur na één laadbeurt wat korter is, mits de totale accuduur (inclusief case) maar aan de wensen voldoet. Zo hoef je de case ook niet telkens op te laden.

Neem daarnaast ook de cijfers die fabrikanten noemen met een korrel zout. Haal gerust één uur van de genoemde specificaties af om een batterijduur te krijgen die onder vrijwel alle omstandigheden geldt.

De beste draadloze oortjes in 2024

  1. Sony WF-1000XM5
  2. Apple Airpods Pro (Gen 2)
  3. Bose QuietComfort EarBuds II
  4. Apple Airpods 3
  5. Samsung Galaxy Buds 2 Pro
  6. OnePlus Buds Pro 2
  7. Sennheiser Momentum True Wireless 3

1. Sony WF-1000XM5

Sony WF-1000XM5

Voordelen

Zeer goede ANC
Lange batterijduur
Prachtig geluid

Nadelen

AptX ontbreekt
Enkel IPX4-waterbestendig

Specificaties

  • Gewicht: 5,9 gram (per oortje)
  • Batterijduur: 8 uur per lading, 24 uur met oplaadcase
  • Codecs: AAC, LDAC en SBC
  • Waterbestendigheid: IPX4
  • Extra’s: ANC, ambient sound, app (Android en iOS)

Deals

Sony WF-1000XM5 écouteurs sans Fil à réduction de Bruit, Bluetooth, Intra-Auriculaires avec Micro, 36 Heures d'autonomie, Charge Rapide, IPX4, Compatible iOS et Android – Noir

Last Amazon price update was: 29 maart 2024 10:05 10:05

Sony’s opvolger van de WF-1000XM4 staat inmiddels klaar: de WF-1000XM5. Sony zegt met de XM5 de belangrijkste klachten over de WF-XM4 te hebben opgelost. Dit komt met name neer op een veel lager gewicht (20%) én een compactere behuizing (25%). In de praktijk pakken die wijzigingen ook goed uit – ook na de oortjes urenlang te dragen, hebben we nauwelijks het idee dat ze in onze oren steken. Goed om te bedenken is wel dat eenieder de oortjes anders ervaart. Voor ons zijn de WF-1000XM5’s alvast pakken beter dan de WF-XM5, en wij verwachten dat dit voor het gros van de gebruikers zal gelden.

Op andere vlakken presteert de nieuwe WF-hoofdtelefoon zoals vanouds. Daarmee bedoelen we niet op het oude niveau, maar exact zoals we van Sony gewend zijn: bijna perfect. Bijna alle geluiden in de directe omgeving worden onderschept door de ruisonderdrukking (ANC) op de WF-1000XM5. Daarbij presteren ze zelfs nog iets beter dan Bose’s topmodel, de QuietComfort Earbuds II. Met name in het lage spectrum weten de Sony’s meer geluiden te onderscheppen. Overduidelijk is: beter dan dit ga je niet vinden op een paar draadloze oortjes.

Dat geldt ook meteen voor het geluid. Volgens Sony bevatten de oortjes nieuwe Dynamic Driver X-drivers met een diameter van 8,4mm. Specificatie terzijde: wat-een-geluidsbeleving. Bassen, instrumenten, stemmen: je hoort het allemaal, vol detail. Voor basliefhebbers is dit, wat ons betreft, dé high-end in-ear hoofdtelefoon. Tegelijk gaat die krachtige bas niet ten koste van het dynamisch genot van de oortjes. De prestaties zijn indrukwekkend voor in-ears.

Over de batterijduur kunnen we ook kort zijn: die is ontzettend goed. Op één lading gaan ze tot 9 uur mee en met de oplaadcase stijgt dit tot 27 uur (all-in). Steek je de oortjes drie minuten in de case, dan kan je weer één uur naar muziek luisteren. De case laad je op via usb-c. Wil je liever draadloos opladen? Ook dat is mogelijk (voor de case dan).



2. Apple AirPods Pro (Gen 2)

Apple AirPods Pro (Gen 2)

Voordelen

Buitengewoon goede ‘transparantiemodus’
Adaptieve ruisonderdrukking werkt fijn
Geluid is ontzettend goed

Nadelen

Ruisonderdrukking is nog wat beperkt
Audio-output is niet voor iedereen
AptX en LDAC ontbreken

Specificaties

  • Gewicht: 5,4 gram (per oortje)
  • Batterijduur: 6 uur per lading, 30 uur met oplaadcase
  • Codecs: AAC en SBC
  • Waterbestendigheid: IPX4
  • Extra’s: ANC, ambient sound, spatial audio

Deals

Apple AirPods Pro (2ᵉ génération) avec Boîtier de charge MagSafe (USB‑C) ​​​​​​​

Last Amazon price update was: 29 maart 2024 10:05 10:05

Met de tweede generatie AirPods Pro verfrist Apple de uiterst succesvolle eerste generatie Pro-oortjes. Het design blijft vrijwel gelijk aan zijn voorganger en ook functioneel zien we nauwelijks verschillen. De oortjes bieden nog altijd actieve ruisonderdrukking (ANC). Wel kreeg de NC-functie een upgrade, wat ze een stuk effectiever maakt in het buitenhouden van omgevingsgeluid. Bose zit met de QC Earbuds II nog met gemak aan de top van de ruisonderdrukkingladder, maar ook met de oortjes van Apple hebben we niets om over te klagen.

De transparantiemodus van de AirPods Pro kreeg er ditmaal een adaptieve modus bij. We bij de eerste generatie AirPods Pro al sterk onder de indruk van de ruisonderdrukking-prestaties, en dat is nu enkel nog maar toegenomen. Al is het maar omdat de de adaptieve modus de ‘scherpe randjes’ van het geluid af weet te halen. Loop je bijvoorbeeld langs een bouwwerf, dan verlies je niet meteen je oren aan het geluid van bouwmaterieel.

Het geluid van de AirPods Pro (Gen 2) is ook gewoon ontzettend goed te noemen. We merken wel op dat het geluid de focus legt op zang en baselementen. Audiopuristen die op zoek zijn naar true-to-life-audio, zoeken dat wellicht beter elders. Daar komt nog bij dat codecs als AptX, LDAC of LHDC ontbreken. Je zit met deze oortjes vast aan de AAC-codec die iPhones ondersteunen. De batterijduur van ongeveer 6 uur maakt het gebrek aan kwalitatievere codecs wel weer gedeeltelijk goed. In totaal gaan de oortjes tot 30 uur mee op één batterijlading, aldus Apple.


3. Bose QuietComfort Earbuds II

Bose QuietComfort Earbuds II

Voordelen

Absolute top van ruisonderdrukking
Goede batterijduur
Gedetailleerd geluid

Nadelen

Beperkt instelbare equalizer
White noise bij ruisonderdrukking
Te duur geprijsd

Specificaties

  • Gewicht: 6,2 gram (per oortje)
  • Batterijduur: 6 uur per lading, 30 uur met oplaadcase
  • Codecs: AAC en SBC
  • Waterbestendigheid: IPX4
  • Extra’s: ANC, ambient sound, app (Android en iOS)

Deals

NOUVEAUX écouteurs Bose QuietComfort Earbuds II, sans fil, Bluetooth, les Meilleurs écouteurs à Réduction de Bruit au Monde, avec une Réduction de Bruit et un son Personnalisés, Triple Noir

Last Amazon price update was: 29 maart 2024 10:05 10:05

Aan Bose denk je wellicht niet snel bij volledig draadloze oortjes, maar die maken ze wel degelijk. Het merk is zelfs al toe aan de tweede generatie. Wat ons betreft een schot in de roos, weliswaar met een pijnlijk prijskaartje. Op het vlak van ruisonderdrukking is Bose eigenlijk al zijn concurrenten te sterk af met de QuietComfort Earbuds II. Tijdens reizen met het vliegtuig, in het openbaar vervoer of op kantoor halen deze oortjes simpelweg het meeste geluid uit de lucht. Wel merkten we op dat de oortjes ‘white noise’ produceren na het inschakelen van ANC. Wij konden ons niet meteen storen aan dit type ruis, maar als je daar gevoelig voor bent, raden wij deze oortjes zeker niet aan.

Ook op andere vlakken zijn de Earbuds II heer en meester. Geluid wordt gefabriceerd met een ongekende mate van finesse, met veel detail in stemmen, instrumenten en basgeluiden. Zelfs als de audiobron niet van perfecte kwaliteit is (let’s say, Spotify), blijven we onder de indruk. We kunnen ook wel stellen dat deze oortjes voor vrijwel ieder genre geschikt is. Wat dan wel jammer is, is dat de equalizer die Bose in zijn app heeft verwerkt, relatief beperkt is. Mocht het zo zijn dat het geluid niet helemaal naar wens is, dan zijn de opties om dit te wijzigen beperkt.

Een gemiste kans is ook dat Bose enkel de AAC en SBC-codecs ondersteunt. Van de aanwezigheid van AptX, LDAC of LHDC is geen sprake. We willen wel afsluiten met een positieve noot, want op het vlak van batterijduur leveren de Bose-oortjes puike prestaties. Op één lading gaan ze 6,5 uur mee, voor in totaal 26 uur met de batterijduur van de laadcase erbij. Het doet alleen wel pijn om te vertellen dat de oortjes een adviesprijs van 299 euro hebben. Wat ons betreft net iets té duur.



4. Apple AirPods 3

Apple AirPods 3

Voordelen

Spatial Audio
Case opladen via MagSafe
Fel verbeterde audiokwaliteit

Nadelen

Geen USB-C-poort in case
Geen ruisonderdrukking

Specificaties

  • Gewicht: 6,2 gram (per oortje)
  • Batterijduur: 6 uur per lading, 24 uur met oplaadcase
  • Codecs: AAC en SBC
  • Waterbestendigheid: IPX4
  • Extra’s: ANC, ambient sound, spatial audio

Deals

Apple AirPods (3ᵉ génération) avec Boîtier de charge Lightning ​​​​​​​

Last Amazon price update was: 29 maart 2024 10:05 10:05

Zijn het geen AirPods Pro, dan zijn het de reguliere AirPods waarmee je iedereen ziet rondlopen. Dat heeft zo zijn reden: de draadloze oortjes van Apple zijn oerdegelijk en bieden een goede en evenwichtige geluidservaring. Met de derde generatie AirPods mikt Apple meer richting het pro-segment. Features zoals spatial audio waren voorheen enkel denkbaar op de meest premium oortjes, maar zijn bij Apple inmiddels op de reguliere modellen te vinden.

Wat deze oortjes missen tegenover de AirPods Pro, dat is degelijke Noice Cancelling. Actieve Noice Cancellation zit er bij deze oortjes niet in. Aangezien deze AirPods geen siliconen tipje hebben en de oortjes niet helemaal afdichten, is ook de passieve noice cancelling niet op het hetzelfde niveau als bij de AirPods Pro’s. Desalniettemin: ben je op zoek naar een degelijk paar oortjes en heb je al een iPhone of andere Apple-apparaat? Dan zijn AirPods de meest evidente keuze. Een lightning-kabel of MagSafe-oplader om je oortjes mee op te laden heb je namelijk al in huis. Ben je de oortjes kwijt? Dan kan je ze handig terugvinden met de Apple “Zoek Mijn”-applicatie.

Op het vlak van batterijduur presteren de oortjes vrijwel gelijk aan de duurdere AirPods Pro. Je haalt er maximaal 6 uur op één lading uit als je Spatial audio niet gebruikt. Met de oplaadcase tel je daar nog 24 uur bij op voor het totale batterijleven. Belangrijk om nog te vermelden: net als op de AirPods Pro Gen 2, zit je bij deze oortjes vast aan de AAC-bluetooth-codec. AptX of een andere hoge kwaliteit codec vind je niet op deze draadloze oortjes. Een app voor Android ontbreekt eveneens.



5. Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Samsung Galaxy Buds 2 Pro

Voordelen

Sterke ruisonderdrukking
Gedetailleerd geluid
Subliem draagcomfort

Nadelen

App mist basic functies
Batterijduur mag écht beter

Specificaties

  • Gewicht: 5,5 gram (per oortje)
  • Batterijduur: 5 uur per lading, 18 uur met oplaadcase
  • Codecs: AAC en SBC
  • Waterbestendigheid: IPX7
  • Extra’s: ANC, ambient sound, app (Android), spatial audio

Deals

Samsung Galaxy Buds 2 Pro – Draadloze oordopjes met Noise Cancelling – White

Last Amazon price update was: 29 maart 2024 10:05 10:05

Samsungs originele Galaxy Buds Pro was niet meteen een hit. Veel gebruikers klaagden over de slechte pasvorm van die oortjes. Over de audiokwaliteit was men ook niet erg te spreken en het spiegelontwerp lag ook niet bij iedereen in de smaak. Voldoende dus om aan te pakken met de tweede generatie Galaxy Buds Pro – en Samsung heeft geleverd. Om te beginnen bij het draagcomfort, dat wat wij als goed durven omschrijven. Ook na lange luistersessies hebben we geen last van de oortjes. Het aangepaste ontwerp is ook meer vormgegeven naar de rondingen in je oren. Wel zitten de Bose’s wat ons betreft net iets beter, ondanks het hogere gewicht. Ze voelen iets minder ‘in de oren gepropt’.

Op andere vlakken moet Samsung zijn concurrenten van Bose en Sony eveneens voor laten gaan. We zijn zeker wel gesharmeerd van het geluid op de Buds 2 Pro, maar de oortjes halen het niet bij de kwaliteit die Bose aflevert. Ook Sony heeft nog net een streepje voor op dynamisch vlak, maar over het geheel beleef je met beide oortjes gewoon heel goed geluid.

Qua ruisonderdrukking levert Samsung bijster goede prestaties. Geluiden worden dermate gedempt dat ze eigenlijk niet meer opvallen of helemaal niet te horen zijn. Zelfs van stemgeluiden van collega’s die in dezelfde ruimte aan het praten waren, was niets te horen met de Buds 2 Pro. Soms hoorden we tijdens reizen met het OV nog wat meer motorgebrom en we zouden dan ook zeggen dat Samsung niet aan de Bose’s kan tippen, maar het verschil is niet ontzettend groot.

Dan nog kort de batterijduur: met een batterijduur van 5 uur, houdt Samsung de concurrentie niet bij. De oortjes missen verder ondersteuning voor AptX (enkel AAC en SBC), en een app voor iOS is helaas niet te vinden. De prijs liegt er echter niet om: de oortjes zijn vaak al verkrijgbaar rond de 160 euro, waardoor ze zelfs toegankelijker zijn dan menig concurrent als de AirPods 3.



6. OnePlus Buds Pro 2

OnePlus Buds Pro 2

Voordelen

Heel veel mogelijkheden
Zen modus
Knijpbediening

Nadelen

Middentonen kunnen beter
Batterijduur slechts gemiddeld

Specificaties

  • Gewicht: 6,2 gram (per oortje)
  • Batterijduur: 6 uur per lading, 25 uur met oplaadcase
  • Codecs: AAC, LDHC en SBC
  • Waterbestendigheid: IP55
  • Extra’s: ANC, ambient sound, app (Android en iOS), spatial audio

Deals

OnePlus Buds Pro 2 – Écouteurs sans fil avec jusqu'à 39 heures d'autonomie, Réduction de bruit intelligente et Spatial Audio – Garantie Fabricant de 2 ans – Arbor Green [Exclusivité Amazon]

Last Amazon price update was: 29 maart 2024 10:05 10:05

OnePlus is net als Apple, Bose en Samsung toe aan zijn tweede generatie high-end oortjes. Als we de marketingmaterialen bekijken, worden we platgegooid met claims over Hi-Res-audio. Hoewel we het geluid van de Buds 2 Pro niet direct zouden omschrijven als Hi-Res of Hifi-waardig, het blijven immers oortjes, omschrijven we het geluid wel gewoon graag als ‘heel goed’. Zeker op het vlak van bassen en hoge tonen leveren de oortjes piekfijne prestaties. Het ‘midden’ lijkt echter te veel op elkaar gedrukt, waardoor detail en helderheid op dat vlak soms verloren gaat.

Net als concurrerende oortjes, bieden de Buds Pro 2 actieve ruisonderdrukking (ANC). Die bleek wel iets minder effectief dan de ruisonderdrukking van Apple, Sony en Bose. Vooral geluiden die meer vanuit het niets kwamen, worden vaker niet dan wel gefilterd. Het voldoet bij dagelijks gebruik, maar het is niet de beste ANC die je op dit prijspunt tegenkomt. Datzelfde geldt voor de transparantiemodus (Ambient sound), die vooral onnatuurlijk klinkt en ook niet bijster effectief is in het binnenlaten van geluid.

Op het vlak van batterijduur tikken de oortjes de zes uur aan op één lading. Daarmee is de batterijduur ongeveer gelijk aan dat van Apple’s en Bose’s oortjes. Je krijgt er 19 uur bij met de case. Gebruik je de ANC-functie niet, dan loopt de maximaal haalbare batterijduur volgens OnePlus op tot 39 uur.

Dan nog de ondersteunde codecs. AAC en SBC zijn aanwezig, evenals de Hi-Res codec ‘LHDC’.



7. Sennheiser Momentum True Wireless 3

Sennheiser Momentum True Wireless 3

Voordelen

Premium design
Degelijke audio
ANC

Nadelen

Geen multipoint
Zwakkere bas

Specificaties

  • Gewicht: 5,8 gram (per oortje)
  • Batterijduur: 7 uur per lading, 28 uur met oplaadcase
  • Codecs: AAC, AptX en SBC
  • Waterbestendigheid: IPX4
  • Extra’s: ANC, ambient sound, app (Android en iOS)

Deals

Sennheiser MOMENTUM True Wireless 3 – Écouteurs intra-auriculaires Bluetooth pour la musique et les appels avec réduction adaptative de bruit et durée de vie de la batterie de 28 heures, Graphite

Last Amazon price update was: 29 maart 2024 10:05 10:05

Sennheiser’s Momentum True Wireless 3 werden verleden jaar op de markt gebracht. Wat ons meteen opviel is het premium ontwerp. Zowel van de oortjes zelf als de oplaadcase, die is afgewerkt met een gestoffeerde buitenkant. Ze ogen zeker uniek ten opzichte van andere merken. Bovendien heeft dat geen impact op het draagcomfort dat we in onze review als zeer comfortabel beschreven, ook voor de lange(re) duur.

Op het vlak van audiokwaliteit kiest Sennheiser voor een meer vlakke audiorespons. Verwacht dus niet meteen zeer sprankelende bas. Audio-fanaten onder ons kunnen daar waarschijnlijk wel van genieten: de oortjes zijn duidelijk gericht op degene die muziek willen luisteren zoals de makers dit bedoeld hebben. Stemmen zijn ook vooral heel helder en scherpe tonen zijn meer afgevlakt om irritaties te voorkomen.

Meer afgevlakt is ook de aanwezige ruisonderdrukking. Die presteert toch minder dan de Sony, Samsung en Bose. We zouden ze eerder op het niveau van de AirPods Pro (Gen 2) plaatsen. Daar is niet per se iets mis mee, maar voor het prijspunt hadden we allicht meer verwacht van Sennheiser. Waar we ook meer van hadden verwacht was de software. Zo ontbreekt bijvoorbeeld multipoint-ondersteuning. Gelukkig is er in de app wel een EQ aanwezig en kun je via de app de oortjes updaten.

Goed om te weten tot slot is dat de oortjes zoals gewoonlijk AAC en SBC ondersteunen, maar dat AptX ook tot zijn repertoire behoort. Zo behaal je een net iets hogere audiokwaliteit op smartphones die de Bluetooth-codec ondersteunen.



Updategeschiedenis

Fabrikanten brengen regelmatige nieuwe draadloze oortjes uit. Uiteraard verdwijnen tegelijkertijd oudere modellen van het toneel. Steeds als er een nieuwe audiokoning is opgestaan wordt dit artikel bijgewerkt. Wat we hebben aangepast? Dat staat in de onderstaande updategeschiedenis.

  • 08/01/2024: eerste update voor 2024 met aanpassingen voor de AirPods Pro 2 (model met usb-c toegevoegd aan de prijsvergelijking).
  • 31/08/2023: Sony’s WF-1000XM4 begint stilaan te verdwijnen uit de winkelschappen. Bovendien heeft onze redactie recent de WF-1000XM5’s getest. Tijd om die dus te wisselen in de koopgids.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business