Analyse

iOS 15: wat mogen we verwachten?

De nieuwste update van iOS 15 zal grote veranderingen aanbrengen aan hoe je notificaties en berichten ontvangt. Dit is een eerste blik op iOS 15.

Vanavond onthult Apple iOS 15 tijdens WWDC. De jaarlijkse grote software-update moet er voor zorgen dat iPhone-gebruikers verknocht blijven aan hun apparaten en ontwikkelaars nieuwe applicaties kunnen aanbieden in de App Store. Dit zijn volgens geruchten de belangrijkste vernieuwingen die iOS 15 met zich zal meebrengen.

Apple zal vooral het notificatiesysteem flink overhoop gooien en gebruikers meer personalisatiemogelijkheden geven voor hoe ze notificaties ontvangen. In een vernieuwde Lock Screen zal een notificatiemenu worden toegevoegd. Daarin kan je onder andere aangeven wanneer je aan het rijden, werken of slapen bent en op basis daarvan verschillende notificatiemodi instellen doorheen de dag. Zo wordt je niet meer door je iPhone gestoord op ongelegen momenten. Stille notificaties kan je ook koppelen aan automatische antwoorden, die nu enkel beschikbaar zijn tijdens het rijden.

iMessage

Ook iMessage mag zich aan een heuse make-over verwachten. Apple stelt vast dat haar gebruikers de berichtenapp links laten liggen om WhatsApp te downloaden. Om iMessage weer de eerste keuze te maken bij iOS-gebruikers, wil Apple de berichtenapp tot een mini sociaal netwerk omtoveren. Aangezien dit een update is die veel tijd zal vergen, zal dit misschien nog niet voor de eerste versie van iOS 15 zijn.

iPadOS

Simultaan met iOS 15 krijgt ook iPadOS 15, het besturingssysteem voor de iPad dat afgeleid is van iOS, een nieuwe versie. Bloomberg beweert dat iPadOS zijn grootste update ooit zal krijgen. Veel features zijn echter wel overgenomen van iOS 14, waaronder verbeterde privacysettings. Apple wil een einde maken aan datatracking door appontwikkelaars voor advertentiedoeleinden, tot de onvrede van Facebook. Ook het hoofdscherm van de iPad wordt aangepast. Je zal net zoals bij de iPhone apps kunnen vervangen door widgets zoals een weer- of kalenderwidget. iPadOS 15 zal bij lancering onmiddellijk naar de iPad Pro 2021 komen die Apple dinsdag tijdens het Spring Loaded-event onthulde.

iPad Pro 2021 mag zich spoedig aan een grote software-update verwachten.

Wat MacOS betreft moeten we na de grote Big Sur-update van vorig jaar niets spectaculairs verwachten.

WWDC: hoe te volgen?

Wil jij de lancering van iOS 15 vanaf de eerste rij volgen. Apple zal WWDC 2021 live uitzenden via YouTube. Het evenement begint om 19u. Al het nieuws over WWDC lees je uiteraard ook op TechPulse.

appleiOS 15mobielslider

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals