Nieuws

Symfonisk speakers van Ikea krijgen in oktober afstandsbediening

Vorige maand lanceerde Ikea samen met Sonos de Symfonisk wifispeakers. Op de Franse website van Ikea is nu een bijbehorende afstandsbediening opgedoken.

Meubelgigant Ikea is tegenwoordig niet vies van smart home-producten. De nieuwste toevoegingen zijn de Symfonisk wifispeakers in de vorm van een boekenplankje/nachtkastje en tafellamp, die in augustus van dit jaar gelanceerd zijn. Die speakers kan je momenteel al vanop afstand bedienen met de smartphoneapp van Sonos en de Home Smart-app van Ikea. Binnenkort komt daar nog een extra optie bij. Voor de speakers komt er namelijk een bijbehorende afstandsbediening waarmee je liedjes kan pauzeren, overslaan, het vorige nummer kan afspelen en het volume kan aanpassen.

De Symfonisk afstandsbediening zou begin oktober beschikbaar moeten zijn bij Ikea-winkels in de Benelux voor een spotprijs van 15 euro. Voorlopig is het apparaatje enkel zichtbaar op de Franse website van de meubelgigant. Daar wordt ook aangegeven dat de afstandsbediening alleen werkt als je een Tradfri-station (de hub voor Ikea smart home-producten) in je bezit hebt. Daarnaast zal de Home Smart-app van Ikea ook een update krijgen zodat je de afstandsbediening kan koppelen aan je speakers.

De afstandsbediening zelf ziet er niet als een doorsnee (rechthoekige) afstandsbediening, maar heeft de vorm van een kleine cilinder. Je kan de afstandsbediening met de meegeleverde magnetische houder ook aan de muur bevestigen. Qua bediening kan je tot slot zowel afzonderlijke Symfonisk speakers als speakergroepen koppelen met de afstandsbediening.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business