Apple-fanatics, rejoice! Voor wie maar geen genoeg krijgt van Apple-producten, wacht een aangenaam nieuwtje. Apple zal dan misschien toch verdergaan met de plannen om een eigen wagen te ontwikkelen.

De Volvo XC40 Recharge werd op 16 oktober voorgesteld aan het grote publiek. Vandaag heeft de wagen ook een prijskaartje gekregen.

Op 16 oktober 2019 lanceerde Volvo zijn eerste elektrische SUV voor het grote publiek. Het gaat om de elektrische Volvo XC40 Recharge. Dat model zal op de markt komen voor de prijs van 62.900 euro incl. btw. Een serieus bedrag, gezien de Zweedse autobouwer elektrisch rijden mainstream wil maken.

Volvo XC40 Recharge

Recharge is het nieuwe label dat Volvo in de toekomst gaat gebruiken om al zijn elektrische wagens op de markt te brengen. De recharge-lijn is het tastbare bewijs van het ambitieuze actieplan waarmee Volvo tegen 2040 een klimaat neutrale onderneming wil zijn.

“We hebben het al enkele keren herhaald: voor Volvo is de toekomst elektrisch.” – CEO Hakan Samuelsson

Volgens Wim Maes, Managing Director voor Volvo Belux zal elk model van de autobouwer vandaag omgezet worden in een elektrische Recharge-versie. “We zijn zeer fier te mogen aankondigen dat Volvo Cars de enige autobouwer is die voor elk van zijn modellen een plug-invariant aanbiedt”, stelt Maes.

Volvo XC40 Recharge.
Volvo XC40 Recharge.

OTA

Net zoals bij Tesla’s modellen zal ook Volvo zijn Rechargemodellen OTA-updates kunnen geven. De wagen kan er dus alleen maar beter op worden en meer waard zijn. Voor de prijs van 62.900 euro krijg je in de XC40 Recharge een batterij die kan worden opgeladen tot 80% in 40 minuten met een snellader en die 87 kW groot is. Verder levert diezelfde batterij de XC40 Recharge zo’n 408 pk en vlieg je van 0-100 km/u in amper 4,9 seconden. Niet te vergeten: het bereik van deze Recharge is 400 km. Daarmee doet Volvo het beter dan de meeste elektrische SUV’s.

Kan je nu al niet wachten? Schrijf je nu hier in om exclusieve updates over de XC40 Recharge te ontvangen.