Google Foto's Memories

Google Foto's wordt steeds beter. In zijn blog liet het bedrijf weten dat het een chatfunctie in de Photos-app zal uitrollen om gemakkelijker privé foto's te delen.

Vandaag de dag maakt iedereen een stuk meer foto’s dan vroeger. Smartphones met krachtige camera’s en goedkopere fototoestellen zorgden ervoor dat fotografie een pak toegankelijker werd voor het publiek. Maar al die foto’s, daar wil je iets mee doen. Eén van de eerste dingen die je met de foto’s doet is ze delen met je vrienden en familie.

Google Foto’s chat

Vaak is het leuk om bepaalde herinneringen met elkaar te kunnen delen. In principe kon dat al in de Google Foto’s app maar was dat een beetje complex. Na feedback van honderden gebruikers is Google dan overstag gegaan.

Het heeft een soort chatfunctie gecreëerd waarmee je privé conversaties kan voeren in de Google Foto’s applicatie zelf. Op die manier moet je dus niet meer zoveel taps doen om vanuit de app een foto met iemand te delen.

Direct Sharing in Photos

Mogelijkheden

Net zoals in veel applicaties is het mogelijk om foto’s te liken, commentaar te geven of de foto’s in het gesprek op te slaan. De nieuwe functie wordt in de komende weken uitgerold naar gebruikers wereldwijd en zal beschikbaar zijn in de iOS, Android en webapp.