Nieuws

Broer Pablo Escobar lanceert opvouwbare Escobar Fold 1

De broer van 's werelds meest bekende drugsbaron lanceerde deze week de opvouwbare Escobar Fold 1.

Iedereen kent Pablo Escobar. De beruchte Colombiaanse drugsbaron werd op korte tijd één van de rijkste mensen ter wereld. Maar ken je ook zijn broer, Roberto Escobar? De man lanceerde eerder dit jaar nog zijn eigen ‘flamethrower’ die gebaseerd werd op Elon Musk’s uitvinding. Deze week lanceerde Roberto Escobar ook zijn eigen smartphone; en niet zomaar eentje, een opvouwbare die onbreekbaar is. Dit is de Escobar Fold 1.

Escobar Fold 1

Net zoals de Samung Galaxy Fold heeft de Escobar Fold 1 een flexibel scherm waardoor je hem helemaal kan opvouwen of er een tablet van maken. Roberto Escobar stelt zelf dat hij met zijn nieuwe smartphone de aanval heeft geopend op Apple.

In een interview met DigitalTrends.com laat Roberto weten dat hij aan verschillende mensen heeft gezegd Apple te verslaan, en dat hem dat zal lukken ook. Door de smartphone rechtstreeks zonder tussenpersonen aan de eindgebruiker te verkopen kan Escobar de prijs van zijn opvouwbare smartphone laten zakken tot amper 315 euro.

Specs

De Escobar Fold 1 is voorzien van een 7,8 inch scherm met een Qualcomm 8-processor en twee camera’s voorzien van 16- en 20 megapixel. Het toestel draait op Android 9 en biedt ook Dual-SIM aan. Het toestel zou voorzien zijn van een speciaal scherm waar zelfs Samsung niet aan kan tippen. Volgens Escobar is het scherm onbreekbaar.

Zoals gezegd is het Roberto’s bedoeling om de smartphone aan een lage prijs op de markt te brengen. Voor amper 315 euro wil hij de aanval openen op Huawei en Samsung lijkt het. Toch wil Escobar eerder concurreren met Apple.

Om te beginnen zal Escobar een batch van 100.000 smartphones produceren. Je hebt een 128GB versie voor 349 dollar en 512 GB versie voor 499 dollar. Prijzen in euro zijn (nog) niet beschikbaar. Om zijn Escobar Fold 1 te promoten is de broer van Pablo niet vies om daar schaarsgeklede dames voor in te zetten.

Aanval op Apple

Maar waarom kiest Roberto nu juist voor Apple als directe concurrent? In zijn ogen vraagt de iPhonegigant veel te veel geld voor zijn smartphones en zal hij daarom met zijn bedrijf een rechtzaak beginnen tegen Apple. Die rechtzaak zal ervoor moeten zorgen dat alle benadeelde consumenten terugbetaald worden. Benieuwd hoe dat gaat aflopen. Heb je interesse in deze smartphone? Je kan hem hier aanschaffen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business