Bijna iedereen heeft een printer in huis staan, maar hoe kan je die delen met de rest van het gezin? Door hem op de router aan te sluiten!

Het heeft slechts 24 jaar geduurd, maar de advertentiewebsite heeft dan toch de gewaagde sprong naar de App Store durven zetten.

Craigslist is wellicht één van de meest bekende websites als het op het plaatsen van zoekertjes gaat. De website is eigenlijk niet meer dan een digitale versie van de klassieke pagina in de ochtendkrant waarop mensen konden laten dat ze hun auto verkopen bijvoorbeeld. De website werd opgericht in 1995 en is vooral in de Verenigde Staten enorm populair. Voor wat je allemaal wel of niet op de website kan plaatsen, lijkt het ‘anything goes’-principe te gelden. Zoekertjes variëren van appartementen die te huur staan, boeken die iemand kwijt wil tot zelfs jobaanbiedingen. Al lijken Airbnb, 2dehands.be en LinkedIn voor die productcategorieën ons efficiëntere platformen.

Eenvoud is de sleutel bij Craigslist. De website stelt qua webdesign echt niet veel voor. Je hebt het gevoel dat de lay-out al sinds 1995 niet meer veranderd is. Toch is het juist omwille van die simpliciteit dat de website populair is geworden. Maar het is niet enkel op vlak van webdesign dat de oprcihters van Craigslist in de twintigste eeuw zijn blijven hangen.

De Belgische website van Craigslist is echt niet meer dan deze pagina.

Een app, wat is dat?

Sinds Apple in 2008 begon met zijn App Store, heeft ondertussen elke druk bezochte versie al enkele jaren zijn mobiele versie. Voor sommige bedrijven is die mobiele applicatie ondertussen al belangrijker geworden dan hun website. Maar niet voor Craigslist. Zij bleven hardnekkig vasthouden aan het medium dat hen grootmaakte. En dat is zeker niet onterecht als je er jaarlijks rond de 700 miljoen dollar inkomsten mee weet te genereren.

Craigslist moet nu toch toegeven aan de druk van de tijd en lanceert zijn eerste mobiele applicatie. Het voelt een beetje als een gepensioneerde die zijn eerste smartphone koopt. Verwacht zeker geen applicatie met veel toeters en bellen. Net zoals voor de website is voor het design van de app voor eenvoud en gebruiksgemak gekozen. De app is dan ook niet meer dan een mobiele webpagina, zoals een screenshot gepubliceerd op The Verge laat zien. De app wordt in de ratings dan ook gemengd onthaald. Sommige gebruikers zijn teleurgesteld dat de app al bij al vrij weinig nieuws biedt en zeer gebrekkig oogt op vlak van gegevensbeveiliging, andere gebruikers zijn dan net weer tevreden dat de ontwikkelaars niet naast hun schoenen zijn gaan lopen en de eenvoudige stijl trouw zijn gebleven.

De app CPlus for Craigslist  is voorlopig al gratis te downloaden in App Store, en is als bèta beschikbaar in Play Store.