Nieuws

Groei Instagram stokt voor het eerst

instagram geblokkeerd in rusland
Image: iStock
De groei van Instagram daalt beetje bij beetje. Waaraan ligt dat nu juist?

Voor het eerst in jaren is de groei van Instagram gezakt onder de tien procent. In 2019 groeide het sociale platform met 6,7 procent terwijl de groei in 2018 nog op 10.1 procent lag.

Instagram in de VS

Volgens analysebureau eMarketer zouden oudere doelgroepen minder happig zijn om Instagram als een nieuwe app op hun smartphone te installeren. Dat bericht Emerce vandaag. De drempel voor de oudere generatie zou de groot zijn en de overstap van Facebook of andere platformen wordt niet gemaakt.

Instagram
Grafiek: eMarketer.

Nog volgens eMarketer zou het sociale platform zijn grootste groei in de VS al achter de rug hebben. Momenteel is wel nog onduidelijk of die cijfers ook door te trekken zijn naar de Europese of Aziatische markt. Toch moeten we deze cijfers niet persé in een negatief daglicht stellen; het platform groeit tot op de dag van vandaag nog steeds. Ook het advertentiemodel van de fotodeelapp lijkt aan te slagen en Facebook heeft nog heel wat wilde e-commerceplannen rondom het populaire jongerenplatform.

Tot slot verwacht eMarketer niet dat de app zijn positie als tweede populairste applicatie na Facebook verliest. Zelfs TikTok of Snapchat zouden hier geen effect op hebben.

Stories

Facebook geeft zijn populaire app ook constant nieuwe functies. Eind december 2019 werd bijvoorbeeld eindelijk de Layout-app geïntegreerd in het Storiesgedeelte van Instagram.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business