Nieuws

Ook Google gaat pop-up notificaties aanpakken in Chrome

In navolging van concurrent Firefox gaat Google ook iets doen aan vervelende pop-up notificaties die ongevraagd storen in Google Chrome.

Mozilla rolde gisteren een nieuwe versie van de browser uit, Firefox 72. Daarin zitten heel wat handige features in waarmee de browser laat zien dat het de privacy van zijn gebruikers als een belangrijke prioriteit beschouwt. Gebruikers zullen zelf kunnen bepalen welke data Firefox van hen opslaat, en er is eindelijk iets gedaan aan vervelende pop-up notificaties die websites te pas en te onpas op je afsturen. Die worden in Firefox vervangen door een tekstballon in de zoekbalk, zodat je surfervaring er niet langer meer door verstoord wordt.

Met dat laatste lijken ze de concurrentie geïnspireerd te hebben. Want Google wil het voorbeeld van Firefox volgen voor zijn browser Google Chrome. Google heeft tot op heden nog maar vrij weinig gedaan aan die pop-up meldingen. Je kan deze enkel blokkeren, maar hoe dan ook zullen ze je vroeg of laat storen tijdens het surfen.

Aan de bel trekken

Daar komt vanaf februari eindelijk verandering in volgens een blogpost op Google Chromium. Dan rolt Google versie 80 van zijn browser uit. Vanaf dan zal Chrome je op een veel subtielere wijze op de hoogte brengen van notificaties. In de browser zal er enkel nog een bel-icoon verschijnen die een mogelijk belangrijke notificatie bevat. Dan is de keuze aan jou wanneer je die wil bekijken. Vergelijkbaar dus met hoe Firefox het heeft aangepakt. In het begin zal je deze functie manueel moeten instellen, maar bij verdere updates zal Google dit automatisch voor je doen.

Daarnaast kondigt Google via de blogpost ook aan dat het strenger zal optreden tegen websites die het systeem van notificaties ‘misbruiken’. Onder misbruik wordt verstaan advertenties tot zelfs virussen. Welke maatregelen Google precies zal nemen zal later bekend worden, maar Google heeft in het verleden al niet geaarzeld sites te blokkeren die niet volgens de regels spelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business