Google Foto's test een abonnement uit waarbij je automatisch maandelijks afdrukken van je lievelingsfoto's ontvangt.

Heel wat cloudfotodiensten bieden al mogelijkheden om rechtstreeks vanuit de applicatie foto’s of albums te laten afdrukken. Ook in Google Foto’s kan dat al. Maar nu lijkt Google daarmee iets anders te willen proberen. Via 9to5Google kwamen we te weten dat het bedrijf een abonnement uittest waarmee je automatisch maandelijks een aantal foto’s afgedrukt krijgt. Bijvoorbeeld de 10 beste foto’s die je zelf hebt aangeduid.

Google Foto’s abonnement

De bedoeling zou zijn dat je als gebruiker tegen Google Foto’s zegt of het zich moet focussen op portretten, landschappen of gewoon random geselecteerde foto’s. In de Verenigde Staten kost het testabonnement momenteel 8 dollar per maand waarbij je dan foto’s afgedrukt krijgt van 4×6 met een matte afwerking.

Het bedrijf stuurt je vooraf een uitnodiging om de dienst uit te testen. Helaas is de dienst nog niet bij ons beschikbaar en gaat het om tests. In ieder geval lijkt deze nieuwe service alvast heel handig. Zeker voor wie interesse heeft in fotografie en zijn mooiste plaatjes fysiek in handen wil hebben.