Black Friday 2020 5 tips

Vanaf 21 november gaat Black Friday 2022 officieel van start. Om de beste deals niet te missen is het belangrijk om voorbereid te zijn. Wij geven je 6 belangrijke tips om niets te missen!


Black Friday vormt samen met Cyber Monday het grootste shopping event van het jaar. Dit jaar kunnen we vanaf 21 november de beste koopjes binnenslepen. Wat begon als een dag is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een week, een maand of zelfs een heel seizoen van deals op technologie, software, huishoudelijke producten, interieur en ga zo maar door.

Maar hoe zorg je er nu voor dat je de beste deals te pakken krijgt? Wat heb je nodig en zitten er mogelijk al kerstcadeaus tussen? Het is belangrijk om jezelf een beetje voor te bereiden op Black Friday 2022 en zo niets te missen.

Lees ook: Black Friday 2022: het TechPulse overzicht


Black Friday 2019
‘Time is money!’ Zorg dat je er op tijd bij bent.

6 tips voor Black Friday

1. Wat heb ik nodig?

Een redelijk cruciale vraag die je jezelf moet stellen. Om de beste koopjes te doen moet je voorbereid zijn. Dat staat vast. Het is dus belangrijk om na te denken wat je allemaal nodig hebt om impulsaankopen te vermijden. Denk eens aan je laptop, telefoon of je smartwatch: kunnen die nog even mee, of is het tijd dat deze worden vervangen. Bedenk dan ook wat op dit moment prioriteit heeft, en beperk je daartoe als de Black Friday-deals eenmaal verschijnen. Je wil zeker niet meer spenderen dan je voor ogen had.

2. Maak een Black Friday lijstje

Om het voor jezelf gemakkelijk te houden is het aangeraden om een lijstje op te bouwen. Je kan er eventueel voor kiezen om je gewenste aankopen te verdelen in categorieën om een beter overzicht te behouden. We raden je aan om je lijstje op mobiel te zetten zodat je het altijd bij de hand hebt.

Bepaal in dit lijstje alvast bij welke merken je zou willen kijken. Als je ook weet binnen welke productcategorieën je op zoek wilt naar een deal, bekijk dan alvast voor jezelf welk apparaat (model) je voorkeur heeft. Op die manier kan je gericht zoeken en word je niet meegesleurd in alle deals. Vergeet ook niet een prijsklasse af te stemmen waarbinnen je akkoord zou gaan om het apparaat te kopen.

3. Amazon Prime

Eén van de grootste platformen die de beste deals aanbieden: Amazon. En als Prime-lid krijg je nog meer voordelen. Schrijf je daarom in op Amazon Prime. De eerste 30 dagen zijn gratis te gebruiken, sluit het ‘abonnement’ dus af in de Black Friday 2022 periode. Zo zal het je geen geld kosten en kan je er alleen maar voordeel uit halen. Schrijf je hier in voor Amazon Prime.

black friday 2019 amazon prime

4. Budget

Black Friday 2022 is het ideale koopjesfestijn om impulsaankopen te doen. Soms heb je wel eens spijt van dit soort koopjes, ze zorgen er ook voor dat je uiteindelijk meer uitgeeft dan je van plan was. Zet daarom voor jezelf een budget klaar en probeer je eraan te houden. Zo vermijd je een financiële kater in de dagen/weken die volgen.

5. Tijd is geld

En dat is letterlijk te nemen. De beste deals zijn beperkt beschikbaar in tijd en stock. Veel retailers en platformen als Amazon maken hier gebruik van. Bepaalde producten die heel populair zijn worden beperkt in stock en tijd aangeboden, zorg dus dat je er op tijd bij bent met je vooropgestelde lijstje.

6. Deals zijn niet altijd goed

Het zal je ongetwijfeld niet zijn ontgaan dat niet iedere aanbieding ontzettend spectaculair is. Sommige winkelketens verhogen in de weken voorafgaand aan het koopjesfestijn hun prijzen en verlagen ze weer met Black Friday. Je bent dan wellicht enkele euro’s goedkoper uit, maar zeker niet de flinke bedragen die de retailers je willen doen geloven. Houd daarom ook voor de start van Black Friday de prijzen in de gaten en mijd webwinkels die met prijzen goochelen.


Ook dit jaar zal TechPulse de beste deals van Black Friday volop in de gaten houden. Zorg dat je deze pagina goed in de gaten houdt en mis niets.