Blog

[Blog] Bedrijfsgroei: hoe bepaal je de juiste groeistrategie?

Hoe groot zie je de toekomst? Je bedrijf laten uitgroeien tot zijn volle potentieel, is niet altijd evident.

Elke fase kent zijn groeipijnen. Obstakels, externe factoren en spelregels vragen meer aandacht dan voorzien. En ver genoeg vooruit blijven kijken is de sleutel tot succes. Combell zette zelf ooit alle stappen, van start-up tot internationale topspeler. Mede vanuit die ervaring helpen we start-ups, scale-ups, KMO’s en grote bedrijven om hun strategie efficiënt, veilig, snel en met genoeg ambitie te realiseren.

De juiste partner doet groeien en groeit mee

Combell partner voor jouw groeiStaat je ambitieuze bedrijfsplan in de startblokken? Of wil je na vele jaren een versnelling hoger schakelen? In beide gevallen zijn internet en informatiebeheer onmisbare instrumenten, voor zowat elke activiteit: communicatie en promotie, verkoop, stockbeheer, administratie, financieel beheer, rapportering en strategie… Lijkt het niet eenvoudig om daaraan te beginnen? Nochtans bestaat er voor zowat elke nood een kant-en-klaar aanbod, vaak via software-as-a-service.

Combell wil je begeleiden bij elke stap. Het traject en het tempo kies je zelf. Een digitaal visitekaartje kan uitgroeien tot een interactief marketingkanaal, een volwassen productwebsite of een online shop. Combell biedt standaard een aantal tools aan om dat te doen. Ook wanneer je een stap verder wil gaan, naar digitale samenwerking, logistiek, facturatie, ERP… is Combell een betrouwbare partner voor infrastructuurbeheer en ondersteuning.

Jasje kopen op de groei?

Als kind kende je het wel. Je favoriete trui was het jaar nadien alweer te klein. Vooruitziende ouders kochten kleding op de groei, want beter te groot dan te klein. Het leverde weinig flatterende foto’s op, maar zo kon die warme winterjas tenminste wat langer mee.

Bedrijfseconomisch is het net zo belangrijk om je goed voor te bereiden op een stevige groeispurt. Tegelijk wil je niet vooruitbetalen voor teveel en te snel. Als je start met een beperkt kapitaal, is het essentieel om niet te snel teveel kosten te maken. Op het juiste moment moet die investering wel kunnen. En het moet snel kunnen gaan. Idealiter ligt er al een draaiboek klaar, dat al financieel is doorgerekend, zodat je niet moet improviseren.

Combell biedt daarom naast hostingdiensten ook architectuuradvies. De hosting-infrastructuur krijgt de juiste dimensies in functie van je verwachte bezoekersaantallen. Toekomstige uitbreidingen van je capaciteit zijn op dat moment al voorzien. Zo houden we de doorlooptijd voor schaaluitbreiding kort en de risico’s beperkt. Dit geeft je de wendbaarheid om op het juiste moment verder op te schalen, niet te vroeg en niet te laat.

Online veilinghuis Vavato ontwikkelde bijvoorbeeld de nieuwe generatie van zijn veilingplatform in samenwerking met Combell. Tijdens de ontwikkeling en de testfase bevatte de architectuur al de totale technische complexiteit, maar bleef de hostingkost erg beperkt. Pas voor de go-live werd de infrastructuur fors opgeschaald. En de performance kan verder groeien in functie van het aantal gebruikers, zonder nood om opnieuw aan de tekentafel te zitten voor een nieuw technisch design.

Investeringskost of operationele kost?

Operationele kost beter voor groeiICT is voor een groeibedrijf een niet te onderschatten kost, weliswaar met een belangrijke meerwaarde op termijn. Financieel is het lastig om te snel teveel kosten op te pikken. Grote investeringen worden typisch over meerdere jaren afgeschreven, maar je moet vooraf over genoeg cashflow beschikken om de stap te kunnen zetten.

Jarenlang was het onvermijdelijk om eigen ICT-infrastructuur aan te leggen, zoals computers, servers, computerruimte en netwerkverbindingen. In tijden van cloud computing ligt dat anders. Combell biedt talloze formules aan waarbij je maandelijks betaalt. De kost is dan geen investering maar een operationele kost. Deze aanpak helpt je om de beschikbare cashflow maximaal in te zetten voor de uitbouw van je kernactiviteit.

Wanneer je business snel groeit, dan zal het kostenplaatje meegroeien. Zo gaan je inkomsten en uitgaven mooi gelijk op. Het is zelfs perfect denkbaar dat je daarna in een rustigere periode terecht komt, en dat je de kosten onder controle wil brengen door capaciteit te verminderen. Sommige activiteiten, zoals media en sportweddenschappen, kennen zelfs hoge pieken en dalen in functie van belangrijke evenementen. Combell schakelt dan probleemloos een versnelling hoger, of lager.

 

Bron: Combell

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business