Blog

[Blog] 8 redenen waarom een professioneel of zakelijk e-mailadres belangrijk is

Voor een bedrijf of organisatie is een professionele domeinnaam met bijhorende webadres onontbeerlijk. Maar ook als gewone burger ga je best voor een gepersonaliseerd professioneel of zakelijk e-mailadres. Acht redenen waarom het een onvergeeflijke fout is om een gratis e-mailadres te (blijven) gebruiken.

VOOR BEDRIJVEN

1. Een gratis e-mailadres ondermijnt de credibiliteit van je bedrijf

Zo’n adres bij hotmail.com of gmail.com is wellicht handig voor een privé-gebruiker, maar past niet voor een bedrijf. Zal iemand geloven in de professionaliteit van jouw bedrijf, wanneer jij niet eens de kleine kost kan/wil betalen voor een eigen domein met bijhorende mailadres? Aan welke aannemer schenk jij vertrouwen – aan jan27301@hotmail.com, of aan jan.de.belder@debelder-bouw.be?

 

2. Elke mail is reclame voor jouw merk

Je maildomein bouwt je merkreputatie uit, want elke mail die je verstuurt vanuit je domein brengt jouw merk opnieuw onder de aandacht van klanten, prospects, iedereen met wie je zaken doet. Onze Jan27301 blijft anoniem.

Tip: Maak in je mailprogramma een signatuur aan met een goede slagzin. In “How To Write A Damn Good Email Signature” vind je gouden raad!

 

VOOR BEDRIJVEN EN GEWONE INTERNAUTEN

3. Een professioneel of zakelijk e-mailadres verwijst meteen naar je website

Klanten, prospects weten meteen waar je te vinden bent op het web. Jan De Belder vind je meteen op www.debelder-bouw.be, maar waar zit onze Jan27301?

 

4. Je maildomein is voor eeuwig

Redenen voor een zakelijk of professioneel mailadresVelen maken gebruik van het emailadres van hun provider, zoals @telenet.be of @proximus.be. De dag dat je van provider verandert, ben je dit mailadres kwijt. Maar met een eigen domeinnaam, blijft jouw bijhorend mailadres zolang bestaan als je zelf wil – zelfs wanneer je van hostingbedrijf voor jouw domein of website verandert!

Ook voor gewone internauten, die geen bedrijf hebben, is dit een van de voornaamste redenen om te kiezen voor een eigen domein met mailhosting.

 

5. Je hebt volledige controle over de mailadressen bij jouw domein

Bij een gratis mail-provider moet je vaak genoegen nemen met een moeilijk te onthouden mailadres, omdat er al duizenden adressen aangemaakt zijn voor elke Jansens en Peeters. Bij je eigen domeinnaam met bijhorend mailadres ben jij de baas. Jan.de.belder@debelder-bouw.be, maar ook mieke.de.groot@debelder-bouw.be enz. kan je aanmaken. Handig om je nieuwe werknemers van een eigen zakelijk e-mailadres te voorzien, of het te wissen/wijzigen bij personeelswissel.

 

6. Je kan een catch-all gebruiken

Dat wil zeggen dat alle mail, geadresseerd naar elk mogelijk voorvoegsel @jouwdomein.be in jouw mailbox terecht komt. Als kleine zelfstandige kan je bijvoorbeeld klantendienst@jouwdomein.be aanmaken, boekhouding@jouwdomein.be, verkoop@jouwdomein.be. Alle mails komen centraal bij jou terecht voor behandeling. En wanneer jouw bedrijf later groot genoeg is om aparte departementen voor verkoop, klantendienst of boekhouding te creëren, dan blijven de mailadressen gewoon bestaan!

 

7. Beveiliging tegen virussen en spam

zakelijk e-mailadres belangrijk uw bedrijfDe meeste hostingbedrijven, ook Combell, bieden bij mailhosting ook een virusscanner aan die schadelijke mails tegenhoudt nog voor ze in jouw mailbox terechtkomen. De intelligente Combell spamrobot blokkeert e-mails van afzenders die op spamlijsten staan of verdachte algoritmes gebruiken.

Bovendien kan je bij de Exchange Hosting of een Office 365 mailbox genieten van MailProtect, waarbij op server niveau niet alleen een uitgebreide controle uitgevoerd wordt op virussen, spam en spyware, maar er ook voortdurend e-mail backups gemaakt worden. Je verliest nooit meer een cruciale e-mail!

 

8. Pas de grootte van je mailbox aan jouw behoefte aan

Bij gratis mailproviders is de grootte van je mailbox beperkt. Heb jij een grotere mailbox nodig bij jouw Combell mailhosting? Geen probleem. Via je controlepaneel bestel je heel simpel extra volume of extra mailboxen.

 

Een gratis e-mailadres is weliswaar goedkoop, maar het kan je bedrijf duur te staan komen!

Bron: Combell

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business