supercomputers

TechPulse ging langs bij de supercomputer van de KU Leuven en dook in de geschiedenis van high performance computing. Download nu gratis het volledige dossier als e-book.

Elke maand bijt TechPulse zich vast in een groot dossier rond een specifiek thema. Eerder schenen wel al een licht op de blockhain en onderzochten we de wereld van cyberdefensie. Deze maand ging onze redacteur Michaël Aussems langs bij de supercomputer van de KU Leuven en dook hij in de geschiedenis van high performance computing.

Supercomputers in Vlaanderen

Supercomputers zijn volwassen geworden. Vroeger werd er heel wat pionierswerk verzet; vandaag hebben computerwetenschappers wel onder de knie hoe ze een waanzinnig krachtige computercluster moeten bouwen. Bovenaan de wereldrangschikking staan een aantal tot de verbeelding sprekende systemen, maar ook lokaal worden er supercomputers gebouwd. We kijken naar de interessantste modellen uit de geschiedenis en bespreken wat hen zo belangrijk maakte. We hebben het ook over de werking van supercomputers en natuurlijk hun nut. Tot slot gingen we zelf langs bij de KU Leuven voor een bezoekje aan de grootste supercomputer van Vlaanderen.

Je kan het volledige dossier hieronder downloaden als e-book in pdf. Zo kan je het offline lezen en ter referentie bewaren.

[whitepaper title=”Sneller dan de massa: Supercomputers in Vlaanderen en daarbuiten” thumb_url=”https://www.techpulse.be/wp-content/uploads/2017/03/supercomputers_thumb.png” download_url=”https://www.pages02.net/minocmediaservices/download/20170329_techpulse_supercomputers”]     [/whitepaper]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here