BMW i8

De iconische BMW i8 is niet meer. De Duitse autofabrikant zet de productie van de hybride om ongekende reden vanaf april stop.

Vanaf april zal de Duitse autofabrikant BMW de productie van zijn alombekende i8 stopzetten. De hybride sportwagen is daarmee 6 jaar op de markt geweest en heeft heel wat autoharten sneller doen slaan. Momenteel is nog niet duidelijk waarom het bedrijf de productie juist stopzet. Maar vermoedelijk heeft het te maken met de komst van de nieuwe lijn elektrische wagens en past de huidige i8 niet meer in dat plaatje.

i8

BMW i8

Volgens BMW zijn er in totaal zo’n 20.000 stuks van de i8 verkocht. Per jaar gaat het dan ongeveer om 3.000 tot 4.000 wagens. Bij de lancering van de hybridewagen was dit voor de autofabrikant de wagen van de toekomst. Hij zat vol snufjes en nieuwigheden en was meteen ook de eerste hybride wagen die BMW verkocht.

De oorspronkelijke BMW i8 werd in 2011 tentoon gesteld. Het ging toen nog om een conceptmodel dat zoals gezegd boordevol ‘futuristische’ snufjes zat. Een van de grote verschillen die het automerk bij dat model gebruikte waren led-laser koplampen. Intussen gebruiken ook veel andere automerken deze technologie.

Gerelateerde artikelen

BMW onthult elektrische i4, neemt Polestar en Tesla in het vizier

De elektrische BMW i4 moet de concurrentie aangaan met Tesla en Polestar, dat bewijst ook de autonomie van 600 km.

BMW heeft een nieuw minimalistisch logo

Een nieuw logo in een nieuw tijdperk voor het Duitse BMW.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here