Microsoft Edge synchroniseren

Microsoft Edge komt met een functie om tabs en je zoekgeschiedenis tussen apparaten te synchroniseren.

Advertentie

Waar Microsofts Internet Explorer niet bepaald hoge ogen gooide op het gebied van snelheid en internetveiligheid, zijn er heel wat meer fans voor het relatief nieuwe Edge. De nieuwste browser van Microsoft is continu in ontwikkeling en krijgt telkens nieuwe, slimme functies. Vanaf de volgende versie krijg je als gebruiker toegang tot al je tabs en de zoekgeschiedenis van andere toestellen, zodat je jouw zoekopdrachten vanaf je pc kunt voortzetten op je smartphone, tablet of laptop. 

Microsoft account

Het spreekt voor zich dat die synchronisatie niet zo maar plaatsvind. Er moet een bepaalde sleutel gebruikt worden – en in het geval van Edge is het logisch dat hier je Microsoft-account voor wordt gebruikt. Op ieder apparaat waar je inlogt met datzelfde account, zijn je tabbladen en zoekgeschiedenis beschikbaar! Daarmee wordt het nog makkelijker om te multitasken of taken voort te zetten op momenten en plekken wanneer het jou uitkomt.

Automatische activatie

Je hoeft in principe niets te doen voor het activeren van deze nieuwe functionaliteit. Na de eerstvolgende update van je browser zal de synchronisatie zichtbaar worden. Voorlopig wordt de mogelijkheid om te synchroniseren uitgerold aan een beperkt aantal gebruikers. Heb je Edge Build 88 geïnstalleerd? Dan is de functie actief. Heb je versie 87? Dan zie je al wel de functies in het instellingenmenu staan. Zodra het synchroniseren voor jou beschikbaar is, wordt de functie automatisch ingeschakeld. Is dat niet het geval? Dan kan je naar de instellingen van Edge gaan en de vinkjes omzetten bij Geschiedenis en Open tabbladen. Let wel dat je hier de nieuwste functie van Edge voor nodig hebt.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

Getest: Wat is de beste browser in 2021?

Is de snelste browser ook de beste browser? Niet altijd. Wij leggen je het verschil uit tussen de 7 populairste browsers van 2021.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here