Lees hier de resultaten van onze wekelijke lezerspoll.

Advertentie

Hoeveel zou jij maximum spenderen aan een smartphone? Dat was de vraag van onze TechPoll van deze week. Deze vraag kozen we omdat er onder consumenten wel eens een gevoel heerst dat (goede) smartphones steeds duurder worden.

Dat is zeker het geval voor de vlaggenschipsmartphones die fabrikanten elk jaar met veel trots aankondigen. Deze toestellen kunnen steeds indrukwekkendere technische en cameraspecificaties voorleggen. Maar in de luwte van de premium smartphones is er ook een groeiend aanbod aan kwalitatieve budgetsmartphones en middenklassers.

Tot welke prijsklasse laat de gemiddelde consument zich verleiden?

In totaal vulden 388 lezers de poll in. En uit onze resultaten blijkt dat toch vooral die budgetsmartphones zijn die ons aanspreken. 35% is bereid tot 400 euro te besteden aan een nieuwe smartphone, 21% hoopt zelfs onder de 200 euro te kunnen blijven. Dat komt neer op bijna 6 op 10 respondenten die niet meer dan 400 euro willen uitgeven. Voor 20% is tot 600 euro nog wel een acceptabele prijs.

Slechts een kleine 25% vist in de vijver van de vlaggenschipsmartphones. 11% legt het maximum nog wel op 800 euro, voor de overige 13% lijkt de prijs geen doorslaggevend criterium te zijn in de keuze van een nieuwe smartphone, ze zijn bereid meer dan 800 euro uit te geven voor de ideale smartphone. Een interessante les voor smartphonefabrikanten!

De resultaten visueel voorgesteld.
Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here