Vijf van onze lezers konden aan de slag met de Moto G9 Plus van Motorola. Dit is hun oordeel.

Advertentie

Eerste indruk

Het plezier begint al bij het openen van de doos, want “wauw wat een prachtig toestel” was mijn eerste reactie! Het was even zoeken naar het sleuteltje voor de sim-kaartsleuf dat wat verstopt zat. Ook zaten er geen oortjes bij, dat was ik niet gewoon van bij mijn vorige Motorola toestellen.

In het begin voelde het wat onwennig aan in de hand, hij is een stukje groter, dikker en met zijn 223 gram toch wel 40 gram zwaarder dan mijn vorige smartphone. Dat maakt het soms iets moeilijker om hem met 1 hand te bedienen, mijn duim raakt niet altijd even vlot aan de rechterkant van het scherm 😅. Maar het went best wel snel. Dat de achterste camera’s er nog net iets meer uitsteken maakt het delicater om hem over tafel te schuiven, het geeft me soms het gevoel dat ik ze zou kunnen beschadigen.

Design en display

Het toestel kwam (deels) opgeladen uit de doos, dus meteen aan de slag! De interactieve achtergrond toont onmiddellijk hoe indrukwekkend het Max Vision HD+ scherm is. Ik had snel de indruk dat ik meer zag zonder te moeten scrollen op dit scherm dan voorheen. Ook tijdens het navigeren had ik het gevoel meer van de Google Maps-kaart te zien. Dat de vingerafdrukscanner in de aan-/uitknop zit vind ik zelf een nadeel, ik duw regelmatig op de knop om een snel blik te werpen op meldingen zonder de intentie om te ontgrendelen. Dat gebeurt nu wel vaak vanzelf doordat mijn vingerafdruk wordt herkend. De Google Assistent-knop is een leuk hebbeding, maar die zit wat in de weg bij gebruik met één hand: ik heb soms de neiging er op te drukken om te ont-/vergrendelen.

Prestaties

Even wat games checken en ja hoor: snel geïnstalleerd en gaan! Het toestel reageert heel vlot. Zwaardere applicaties starten snel op en laden sneller dan ik gewoon ben. Met 128GB aan opslag kom ik een tijdje toe, al ben ik blij dat er nog steeds ruimte voor een microSD-kaart voorzien wordt: dat biedt (opslag)mogelijkheden.

Camera’s

4 camera’s, veel meer functies! Met zijn 64MP ben ik onder de indruk, foto’s zijn écht scherp. De ‘Ultragroothoek’-optie zorgt er voor dat ik meer in 1 foto krijgt dan voordien, al zag het beeld er dan soms uitgerekt uit. En dankzij ‘Nachtzicht’ waren ook in de donkerdere uren foto’s een stukje helderder. Inzoomen blijft zelfs langer scherp.

Batterij

De batterij is met zijn 5000mAh een pluspunt! Bij niet-intensief gebruik haalde ik inderdaad 2 dagen met 1x volledig opladen en dat doet goed om weten dat ik minder snel op zoek moet naar een stopcontact. Opladen gaat trouwens ook snel, in enkele minuten zag ik het percentage al gauw stijgen.

Conclusie

Motorola beschreef de Moto G9 Plus als “de ultieme moto g voor alles wat ertoe doet” en daar ben ik het, op dit moment, best wel mee eens. Kortom, het is een krachtige telefoon die meer en beter doet dan ik gehoopt had en prima overweg kan met mijn verwachtingen. Wat uitzicht betreft is het een knap toestel, al had ik de locaties en aanwezigheid van de Google Assistent-knop en vingerafdrukscanner liever anders gezien.

Deze review werd geschreven door Matthias Suykerbuyk.

Advertentie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here