Microsoft werkt aan een nieuw ontwerp voor Windows 10. Hier vind je de preview van het startmenu.

Windows 10 kwam in 2015 uit. En na een periode van vijf jaar lijkt het besturingssysteem wel aan een (grafische) update toe. Om die reden werkt Microsoft nu aan een nieuwe look voor het OS. Microsoft geeft het startmenu als eerste een make-over. Op het Facebook-account van Office 365 postte Microsoft twee afbeeldingen van het nieuwe startmenu voor Windows 10. Het resultaat is modern én strak.

De teaser laat een strak en modern design zien dat waarschijnlijk volgend jaar zal worden gelanceerd. Dat stelt Windows Latest, een Amerikaanse site die gespecialiseerd is in nieuws en reviews over Microsoft. Opvallend is dat de ‘Live Tiles’ van Windows 10 in het nieuwe ontwerp een sobere look krijgen. In plaats van de verschillende kleuren krijgen de tegels een achtergrond die aansluit bij je thema.

Apps

Ook de lijst van alle apps krijgt een vereenvoudigd design. In het menu zal je naast de naam van de app enkel nog het icoontje ervan zien. De achtergrondkleur verdwijnt. De apps zijn daarbij niet in een wit vlak geplaatst, maar zijn omgeven door de semitransparante weergave van het startmenu. De afbeelding hieronder toont het nieuwe ontwerp in combinatie met een Phantom Pink Pride Edition-thema in de lichte modus en met transparantie ingeschakeld.

Phantom Pink Pride Edition

Een concrete datum voor de lancering van het nieuwe startmenu is niet bekend. Momenteel zit Microsoft nog in de onderzoeksfase voor het design. Windows Latest laat weten dat het nieuwe ontwerp wellicht geïntegreerd wordt in een bètaversie van een Windows 10-update. Dat zal waarschijnlijk voor het begin van volgend jaar zijn. De komende grote update van Windows 10 bevat vrijwel alleen prestatie- en stabiliteitsverbeteringen.

Wij vinden het ontwerp alvast mooi. Wat denk jij van dit nieuwe startmenu? Laat het ons weten in een reactie onderaan het artikel.

1 REACTIE

  1. Zoveel verschil met het huidige menu zie ik persoonlijk niet. Blijkbaar is de achtergrond iets doorzichtig en ik vermoed dat het deel met de applicaties iets meer ruimte toebedeeld word. Men is ook bezig met het wijzigen van bepaalde iconen bij en dus zullen die wellicht ook dan aan bod komen. Maar buiten die wijzigingen en naast het thema dat toegepast werd, zie ik niet bijster veel dat veranderde.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here