Mobiel

Minecraft Earth stopt ermee

Vandaag maakte Microsoft bekend dat ze de stekker uit het spel Minecraft Earth trekken. Wat heeft dat voor gevolgen?

Mei 2019 kwam Microsoft met een geweldig nieuw spel: Minecraft Earth. Het was een augmented realityspel van de makers van Minecraft, dat vergelijkbaar is met games als Pokemon Go. Met Minecraft Earth is het mogelijk om bouwwerken te maken op je Android of iOS smartphone, die middels je camera virtueel in de echte wereld toont.

Klinkt goed? Slecht nieuws, want vandaag maakte Microsoft bekend dat ze de stekker uit het spel trekken. Vanwege het coronavirus zijn mensen beperkt in hun bewegingen en vooral in het samenspelen, waardoor het spel volgens Microsoft zijn charme verliest. 

Updates en shutdown van Minecraft Earth

Vandaag is ook een laatste update uitgevoerd, waarbij het voor spelers makkelijker is om gebouwen te bouwen en via je smartphone in de echte wereld te aanschouwen. Het is vanaf vandaag niet meer mogelijk om in-game geld te kopen. Ook worden voorwerpen die je met rubies moet kopen aanzienlijk goedkoper. Bovendien worden alle features waar nog aan ontwikkeld werd, per direct beschikbaar. Dat levert dus heel wat nieuwe content op! Het loont overigens nog wel om te spelen: inloggen wordt beloond met Character Creator voorwerpen. Vanaf 30 juni wordt het project echt gestaakt en zullen alle spelgegevens uit de Mojang-databases worden verwijderd. 

Welke gegevens worden bewaard?

Data rondom de Character Creator en Minecoins blijft wel bewaard, aldus Mojang. Deze informatie is eveneens bruikbaar in Minecraft Bedrock voor de pc. Earth-spelers die nu nog ruby-ingamegeld hebben waar ze voor hebben betaald, krijgen daar Minecoins voor terug. Met deze Minecoins kunnen spelers bijvoorbeeld skins en texturepacks kopen in de Minecraft Marketplace. Heb je ooit iets in Minecraft Earth gekocht? Dan krijg je de Minecraft Bedrock-versie gratis. 

Game on! In ieder geval tot 30 juni 2021…

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business