Nieuws

Vijf manieren waarop Windows 8 de pc voorgoed verandert

Met Windows 8 brengt Microsoft een besturingssysteem op de markt dat er op gericht is de kloof tussen de traditionele desktopinterface en de, veel meer op aanraking gebaseerde, mobiele interface te dichten. Windows 8 draait zowel op je pc als op je tablet en dat betekent natuurlijk dat Microsoft heel wat fundamentele wijzigingen heeft moeten doorvoeren in hun besturingssysteem. We zetten de vijf belangrijkste veranderingen op een rijtje.

Touch is de nieuwe norm
Microsoft zet voluit in op het touchscreen en Windows 8 is dan ook ontwikkeld met een besturing via aanraking voor ogen. Dat betekent natuurlijk niet dat je muis en toetsenbord meteen in de vuilbak moet gooien, je kan hier nog altijd gebruik van maken als je dat verkiest. Microsoft is er immers van overtuigd dat de gebruiker zelf moet kunnen kiezen op welke manier hij zijn toestel bedient, via aanraking, stem of met toetsenbord en muis.

Alle aandacht naar de inhoud
Windows 8 haalt zoveel mogelijk elementen en functies, die deel uitmaken van de interface van een applicatie, uit het beeld  en verbergt ze onder de randen van je scherm. Op die manier kan je alle aandacht richten op de eigenlijke inhoud van de applicatie, zonder enige afleiding.

[related_article id=”160534″]

Zoek het onder de randen
Omdat het grootste deel van de functies, zowel van applicaties als van het besturingssysteem zelf, verborgen zit onder de randen, zal het in het begin even zoeken worden om te achterhalen waar alles te vinden is. De vuistregel hier is dat de linker- en rechterrand instaan voor Windows 8, terwijl de boven- en onderrand instaan voor de applicaties.

Iconen maken plaats voor tegels
De traditionele iconen waarmee applicaties makkelijk geïdentificeerd worden, moeten in Windows 8 plaats maken voor de tegels die we ook al kennen van de Windows Phone. Het voordeel van deze tegels is dat je bijvoorbeeld niet telkens in je mailapplicatie moet duiken om te kijken of je nieuwe mails hebt. Die informatie kan je meteen terugvinden op de tegel van de applicatie.

Nieuwe manier van werken
Niet alleen brengt Windows 8 het touchscreen naar de desktop en de laptop, het verenigt ook je verschillende toestellen tot één organisch geheel. Heb je zowel een desktop en een tablet met Windows 8, dan kan je heel eenvoudig van het ene op het andere toestel overschakelen en je werk gewoon verder zetten. Windows 8 doorbreekt onze traditionele manier van werken en brengt een meer geïntegreerde aanpak in de plaats.

Windows 8 zal vanaf 26 oktober beschikbaar zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business