Nieuws

Dropbox-integratie in Facebookgroepen

Cloudopslagdienst Dropbox en Facebook slaan de handen in elkaar. Vanaf deze week wordt de mogelijkheid uitgerold om rechtstreeks bestanden uit Dropbox te delen in je Facebookgroepen.

“Vanaf nu kan je notities delen met je studiegroep, het meest recente wedstrijdschema aan de groep van je basketbalteam toevoegen of heel snel een verjaardagsfilmpje in de Facebookgroep van je familie posten, waar je ook bent,” klinkt het in een officiële blogpost van Dropbox.

Om een bestand uit Dropbox toe te voegen, ga je naar de Facebookgroep en klik je op “Bestand toevoegen”. Naast de mogelijkheid om een bestand op je computer te kiezen, kan je nu ook kiezen voor een bestand uit je Dropbox. Zie je deze mogelijkheid nog niet, dan zal je nog even geduld moeten hebben tot de functie op jouw profiel is uitgerold.

Het grote voordeel is dat elke update die je op een gedeeld Dropboxbestand toepast, ook meteen zichtbaar is voor de leden van je Facebookgroep. Je hoeft het bestand dus niet meer opnieuw te delen.

Dropbox krijgt met deze samenwerking de kans om miljoenen nieuwe klanten te bereiken en zijn positie op de cloudopslagmarkt te verstevigen. Maar ook Facebook haalt hiermee nog een extra troef in huis om zijn gebruikers vast te houden.

Het is nu afwachten of er nog meer nieuwe mogelijkheden uit deze samenwerking zullen voortvloeien.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business