Nieuws

Deze week: iPhone 5 in België en is Windows 8 wel klaar?

De iPhone 5 is vrijdag 28 september in België gelanceerd, maar de effectieve verkoop begint pas op zaterdag 29 september. Ondertussen is het prijskaartje voor de verschillende modellen ook bekendgemaakt. Voor wie nog twijfelt bieden wij een uitgebreide review.

Inteltopman Paul Otellini heeft achter gesloten deuren tegen Intelmedewerkers gezegd dat Windows 8 vrijgegeven wordt nog voor het klaar is. Heeft Microsoft te snel ‘klaar!’ geroepen? Zelf geven ze alleszins niets toe.

Vorige week kwam de iPhone 5 al uit in een aantal Europese landen, waaronder Duitsland. Onze redacteur ging een nachtje kamperen aan de Apple Store in de Duitse stad Oberhausen. Zijn ervaringen lees je in dit uitgebreide verslag.

HTC heeft twee nieuwe Windows Phone 8-toestellen voorgesteld, nog voor het besturingssysteem zelf is voorgesteld. De ontwerpers hebben volgens HTC hun inspiratie gehaald bij de tegels uit de interface van Windows 8. Wij hebben foto’s van deze kleurrijke toestellen.

Een gebruiker heeft Apples nieuwe Lightning-kabel uit elkaar gehaald en ontdekte een chip waardoor je niet zomaar goedkope kabels kan kopen voor je iPhone 5. Voorlopig lijkt het dus te riskant om kabels te kopen die niet van Apple zelf zijn.

Google Apps schrapt .doc, .xls en .ppt. Het online kantoorpakket zal deze oude bestandsformaten vanaf 1 oktober niet langer kunnen exporteren. Voor andere bestandsformaten verandert er niets.

Er is al heel wat kritiek geleverd op de onnauwkeurigheden in Apple Maps, Apples nieuwe kaartapplicatie in iOS6. TomTom leverde een groot deel van de kaarten maar maakt zich sterk dat de problemen niet aan hun gegevens te wijten zijn. Apple CEO Tim Cook heeft ondertussen zijn excuses aangeboden voor de belabberde kwaliteit van de applicatie.

Je harde schijf loopt stilaan vol en dus wordt het tijd om een groter exemplaar aan te schaffen. Betekent dat automatisch ook een complete herinstallatie van Windows en alle applicaties? Niet als je je schijf kloont!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business