Nieuws

Deze week: CES 2013 en Microsoft schrapt Messenger

Deze week vond de Computer Electronics Show plaats in Las Vegas, en Microsoft trekt op 15 maart de stekker uit Windows Live Messenger.

Deze week vond de Computer Electronics Show plaats in Las Vegas. We brachten nieuws over elk groot technologiebedrijf en volgden de meer zakelijke aankondigingen. Veel van het echte consumentennieuws vind je terug op FWDmagazine.be.

Kingston gooit hoge ogen met de allereerste USB-stick die een terabyte aan data kan wegstouwen. Het enorme opslagvermogen, de snelheid en de luxueuze uitvoering weerspiegelen zich wel in de prijs.

Begin deze week leek het erop dat Adobe hun Creative Suite 2, waaronder oude versies van Photoshop en Illustrator, gratis als download weggaf. Achteraf bleek de vork toch iets anders in de steel te zitten, maar het CS 2-pakket is wel nog steeds als download beschikbaar.

De grote mobiele chipfabrikanten hebben deze week allemaal hun nieuwe chipsets voor smartphones en tablets gepresenteerd. Nvidia, Qualcomm en Samsung zetten alledrie in op – hoe kan het ook anders – sneller en zuiniger.

USB 3.0 krijgt dit jaar de nodige snelheidsverbeteringen, en zal binnenkort snelheden tot 10 Gb/s toelaten. Daarmee komen de prestaties van de usb-specificatie al meer in de buurt van Thunderbolt. Wij vergeleken die laatste onlangs met de huidige snelheid van USB 3.0.

Op 15 maart trekt Microsoft definitief de stekker uit het langzaam wegkwijnende Windows Live Messenger. De berichtendienst zal worden samengevoegd met VoIP-dienst Skype, dat Microsoft in 2011 aankocht.

Dells Project Ophelia is niet veel groter dan een USB-stick, maar plug hem in een tv of monitor en je hebt onmiddellijk toegang tot een volledig op de cloud gebaseerde pc. Dell biedt met deze stick een interessant alternatief voor een werklaptop.

Windows Phone-gebruikers kloegen dat ze geen toegang hadden tot Google Maps. Google bleek de mobiele site te hebben geblokkeerd omwille van problemen met compatibiliteit, maar ondertussen is het toch begonnen met de website weer toegankelijk te maken.

Stel dat je een hele reeks foto’s in één keer wil bewerken. Daarvoor kan je naar een krachtpatser als Photoshop grijpen, maar het gaat gemakkelijker en sneller met een gebruiksvriendelijke tool als Easy Image Modifier.

Voor sommige mensen is het Office-functielint eerder een vloek dan een zegen, maar Microsoft zelf is er zo dol op dat ze het ook in de Windows 8-bestandsverkenner hebben gestopt. Gelukkig valt die keuze snel terug te draaien, met Ribbon Disabler.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business