Nieuws

Asus Padfone Infinity: tablet en smartphone in één

Asus probeert al enige tijd een tablet met een smartphone te combineren, maar krijgt moeilijk voet aan grond. De Padfone 2 heeft niet veel potten gebroken, maar deze keer proberen ze toch opnieuw. Hun voornaamste focus is deze keer een pracht van een smartphone met een Full HD-scherm.

Het concept van een smartphone en een tablet in één is een logisch idee. Je kan maar met een toestel tegelijk werken, dus waarom tweemaal betalen voor de hardware? Via een duidelijke gleuf achteraan de tablet kan je de hardware van je smartphone met je tablet combineren. De tablet is in feite leeg: je hebt enkel een 10,1 inch scherm met een extra batterij aan boord.

Specificaties Fonepad Infinity:

  • 5 inch Full HD (1.920 x 1.080) Super IPS 441 PPI
  • 1,7 GHz Qualcomm Snapdragon 600
  • 2 GB RAM
  • Android 4.2
  • 13 MP Sony camera / 2 MP front
  • 64 GB opslagcapaciteit
  • 4G LTE
  • 2.400 mAh
  • 141 gram

Specificaties Docking station tablet:

[related_article id=”161563″]

  • 10,1 inch Full HD (1.920 x 1.200) Super IPS 224 PPI
  • 1 MP front camera / 13 MP Sony camera (via Fonepad)
  • 5.000 mAh
  • 530 gram


Snelle CPU

Asus is samen met LG een van de eerste fabrikanten die de gloednieuwe Qualcomm Snapdragon 600-chip in zijn smartphone steekt. De Padfone is daarmee ook de allereerste tablet met deze chip. Tijdens onze demonstratie geeft het toestel geen enkele vertraging. Ook het docken van de smartphone of het verwijderen uit de dock gebeurt zonder problemen.

Het scherm van de Padfone is een echt pareltje. Het 5 inchscherm is bijzonder scherp en de helderheid is een van de hoogste die ik tot nu toe al heb gezien. Ook het tabletscherm ziet er heel goed uit met eveneens een heel hoge helderheid. De zwartwaarden zijn prima, zelfs bij hoge helderheid. Hiernaar zouden we gerust nog lang naartoe kunnen blijven kijken.


Dubbele toestel, dubbele prijs

De afwerking van zowel de tablet als de smartphone is prima. Beide hebben een aluminium afwerking die behoorlijk krasbestendig lijkt te zijn. Na twee dagen van harde behandeling op de beurs valt er nog geen krasje te bespeuren. Beide toestellen schuiven ook vlot in elkaar. Er is geen knop voor een aparte ontgrendeling; je moet enkel de Padfone eruit schuiven.

Je zou je haast afvragen waarom dit geen succes moet boeken voor Asus. Het antwoord is simpel: prijs. De Padfone Infinity kost 999 euro, en dat is wat aan de dure kant. Ik kan me best inbeelden dat de smartphone een prijskaartje van 600 – 650 euro draagt, maar om dan 350 – 400 euro te betalen voor een ‘lege’ tablet is teveel. Dan valt het voordeel weg van twee toestellen met een hart te combineren. Voor 999 euro kan je even goed een aparte smartphone en tablet kopen.


Inclusief tablet

De Asus Padfone Inifnity is met een opslagcapaciteit van 64 GB vanaf april verkrijgbaar in België en Nederland voor 999 euro. Asus biedt op aanvraag de smartphone apart aan in sommige landen, maar voor België en Nederland is nog geen beslissing genomen.

Androidasusasus padfonefull hd touchscreenhardwaremobielmwcmwc13nieuwsqualcomm snapdragon 600smartphonetablet

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen