Microsoft heeft een nieuwe website gelanceerd waarop het enkele belangrijke - en niet zo belangrijke - statistieken deelt, die de omvang van het bedrijf in beeld brengen.


Microsoft heeft een nieuwe website gelanceerd waarop het enkele belangrijke – en niet zo belangrijke – statistieken deelt, die de omvang van het bedrijf in beeld brengen.

Microsoft by the Numbers maakt gebruik van de tegelinterface van Windows 8 om de statistieken visueel weer te geven en zal regelmatig worden aangevuld met nieuw cijfermateriaal.


[related_article id=”161452″]

De website leert ons onder meer dat Microsoft al meer dan 100 miljoen Windows 8-licenties heeft verkocht en er reeds 250 miljoen apps uit de Windows Store werden gedownload. We leren ook dat de Windows Phone Store momenteel 170.000 apps telt en dat zo’n 400 miljoen mensen Outlook.com als maildienst gebruiken.

Verder vinden we ook nog cijfers over Office (meer dan 1 miljard gebruikers), Internet Explorer (56,5 procent marktaandeel wereldwijd), Skype (2 miljard belminuten per dag), Xbox Live (48 miljoen abonnees) en andere Microsoft-diensten terug.

Op de website zijn bovendien ook een aantal meer ludieke cijfers terug te vinden. Zo wordt er jaarlijks maar liefst 9,8 miljoen liter aan gratis drank (waarvan 40 procent Coke Zero) geconsumeerd door de Microsoft-medewerkers, en verorberen ze samen jaarlijks ongeveer 554.000 stukken pizza.

Toch lijken er ook een paar cijfers te ontbreken, vermoedelijk omdat ze niet zo rooskleurig zijn. Microsoft is aan het evolueren naar een bedrijf dat draait rond “devices and services”, maar waar zijn dan de cijfers over de Surface? We weten dat die tablet niet echt het succes is geworden dat Microsoft had gehoopt, maar over precieze verkoopsaantallen blijft het stil. Afwachten tot deze statistieken op de website verschijnen.