Nieuws

CheapCast verandert elk Androidtoestel in een Chromecast

De Chromecast is voorlopig bij ons nog niet beschikbaar, maar met een nieuwe app haal je de functionaliteit van het gadget naar eender welk Androidtoestel.

Wanneer op Android een nieuwe innovatie of functionaliteit wordt geïntroduceerd, duurt het nooit lang vooraleer er een app verschijnt die die functionaliteit imiteert. Niet anders zo met de Chromecast.

De Chromecast is een HDMI-dongle die je in je tv plugt en waarmee je vervolgens content van je smartphone, tablet of Chrome-browser naar het grote scherm kan streamen. Het gadget werd eind vorige maand door Google gelanceerd en is voorlopig enkel in de Verenigde Staten beschikbaar. Maar dankzij de CheapCast-app kan je de functionaliteit ook bij ons al uitproberen.

[related_article id=”158901″]

CheapCast is een app van een Duitse ontwikkelaar, waarmee je de Chromecast-functionaliteit kan nabootsen op je Androidtoestel. Het toestel speelt dan eigenlijk de rol van de televisie, zodat je er vanaf een ander apparaat content naartoe kan streamen. Dit is vooral interessant wanneer dat Androidtoestel over een HDMI-output beschikt, zodat je het op een groter (televisie)scherm kan aansluiten.

Installeer CheapCast op het toestel dat als “televisie” moet fungeren, open de app en druk op ‘Start Service’ om de dienst te starten. Ga nu op je andere toestel naar een ondersteunde app (voorlopig is het aanbod beperkt tot YouTube, Netflix, Google Play Movies en Google Play Music) en druk op het Chromecast-icoontje om de content naar het andere scherm te streamen.

CheapCast is gratis beschikbaar in de Google Play Store. Voorlopig gaat het wel nog om een vroege bètaversie, dus kunnen er hier en daar nog problemen opduiken. Het is momenteel ook nog niet mogelijk om tabbladen uit Chrome naar het grote scherm te streamen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business