Nieuws

Samsung en Intel vinden 36 nieuwe partners voor Tizen

De Tizen Association breidt haar ledenaantal uit met 36 nieuwe partners, waaronder Nokia HERE, eBay en Panasonic.

De Tizen Association heeft 36 nieuwe partners gevonden, die mee hun schouders zullen zetten onder de ontwikkeling van het nieuwe platform.

Het op Linux gebaseerde Tizen is een openbron besturingssysteem, dat is ontstaan uit de assen van het door Intel en Nokia ontwikkelde MeeGo en werd samengevoegd met Samsungs Bada OS. De Tizen Association is een verzameling van een kleine groep bedrijven onder leiding van Samsung en Intel.

[related_article id=”161563″]

Om het bereik te vergroten en de (commerciële) ontwikkeling te versnellen, heeft de associatie tijdens de Tizen Developer Summit in Seoul bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft gesloten met 36 nieuwe partners uit verschillende sectoren, waaronder Nokia HERE, eBay, McAfee, Panasonic en Sharp.

Tizen moet in de eerste plaats een antwoord bieden op Android, maar zal niet beperkt blijven tot smartphones en tablets. De Tizen Association wil het besturingssysteem onder meer ook naar tv’s, huishoudapparaten en infotainmentsystemen in de wagen brengen. Vergelijkbaar met andere Android-concurrenten, zoals Firefox OS of Sailfish OS, wil de Tizen Association vooral het open karakter en de doorgedreven aanpasbaarheid van Tizen promoten.

Eerder dit jaar zei Samsung dat de eerste high-end Tizen-smartphone in augustus zou verschijnen. Die lanceringsdatum werd vervolgens verschoven naar eind 2013, maar voorlopig is het nog altijd wachten op nieuws over de telefoon. Samsung heeft ook al laten vallen dat het in 2014 smart tv’s met Tizen op de markt wil brengen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business