Nieuws

Eerste Philips-tv’s met Android binnenkort in Europa

De nieuwe televisietoestellen in de 8000-serie van Philips draaien op Android en geven toegang tot populaire Google-diensten en applicaties.

TP Vision brengt in de tweede helft van dit jaar de eerste Philips-tv’s die draaien op Android naar Europa. Dat heeft de fabrikant zelf aangekondigd in een persbericht.

Het gaat meer bepaald over de Full HD 8100- en 8200-tv’s en de Ultra HD 8800-serie. De nieuwe toestellen geven zowel toegang tot Google Play en andere Google-diensten, als het eigen Philips Smart TV-platform. Daardoor krijgt de gebruiker een veel groter aanbod dan op andere Philips-tv’s.

[related_article id=”160734″]

Volgens de fabrikant mag het geen probleem zijn om zowel casual als high-end spelletjes uit de Google Play Store te spelen. De 8100 en 8200 beschikken allebei over een quadcore-processor en de cpu in de 8800 heeft zelfs zes processorkernen aan boord. Bovendien kunnen games worden bediend via pointer en cursor of met een aparte controller.

Zoals hierboven reeds vermeld, beschikt de 8800-serie over een Ultra HD-resolutie, wat voor een erg gedetailleerde beeld zorgt. Deze toestellen kunnen bovendien met behulp van de geïntegreerde camera de beeldscherpte automatisch aanpassen aan de afstand tussen de kijker en het toestel, zodat de kijkervaring wordt geoptimaliseerd.

De nieuwe modellen zijn ook voorzien van Ambilight en kunnen worden bediend met een pointer, cursornavigatie, tekstinvoer, spraak of gebaren. Daarnaast ondersteunen ze de Philips TV Remote-app, Wi-Fi Miracast en SimplyShare voor draadloze streaming van en naar mobiele apparaten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business