Nieuws

Elektrische wagen van Tesla gehackt

Chinese hackers zijn er in geslaagd om zichzelf vanop afstand toegang te verschaffen tot de elektronica van een Tesla Model S elektrische wagen.

Misschien is de angst van de FBI dat autonome auto"s kunnen worden gebruikt voor minder nobele doeleinden niet heel onterecht. Chinese beveiligingsgigant Qihoo 360 laat namelijk weten dat het deelnemers aan de SyScan +360 beveiligingsconferentie gelukt is om enkele functies van de elektrische Tesla Model S te hacken. Dit is uiteraard nog geen autonoom voertuig, maar met de enorme invloed aan elektronica in huidige auto"s, is dit geen prettige ontwikkeling.

De hackers wisten zich op afstand toegang te verschaffen tot de sloten, koplampen, ruitenwissers, het zonnedak en de toeter van de auto, zo laat Qihoo 360 weten op zijn Weibo-account. Hoe de hackers dit voor elkaar hebben gekregen is echter nog niet onthuld. Een van de mogelijkheden lijkt te zijn dat de hackers de zescijferige code voor de mobiele app van de Tesla hebben weten te kraken.

[related_article id=”161920″]

In de post op Weibo worden Tesla-bestuurders gewaarschuwd voorzichtig te zijn wanneer ze in de regen rijden, om te voorkomen dat ze kletsnat worden als een of andere grapjas het zonnedak plots opent. Qihoo 360 laat weten dat ze inmiddels in contact staan met Tesla om samen met de automaker het mogelijke beveiligingslek te dichten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business