Nieuws

HTC komt met eerste fitness tracker Grip

HTC loopt wat achter op de concurrentie, maar tijdens de presentatie van de nieuwe One M9 heeft de fabrikant dan toch zijn eerste wearable aangekondigd.

We hebben er even op moeten wachten, maar HTC is eindelijk mee op de markt van wearables gesprongen. Samen met fitness-specialist Under Armour lanceert het de HTC Grip.

De Grip is een fitness tracker met ingebouwde GPS die gebruikmaakt van de software van Under Armour om je trainingen in kaart te brengen. Die laat bovendien toe om tot wel 20 vrienden uit te dagen om zo jezelf te motiveren. De matzwarte buitenkant en kleurrijke binnenkant – limoengroen of blauwgroen – geven de armband een erg sportief uiterlijk.

[related_article id=”161563″]

Vijf sensors voorzien in alle metingen om je trainingen op te volgen, maar met name de gps is  interessant. Die maakt het namelijk overbodig om je smartphone tijdens het sporten op zak te hebben. De armband kan zelf je afgelegde traject in kaart brengen. Verder wordt ook de afgelegde afstand, je tempo en het aantal verbande caloriën gemeten. Een hartslagmeter is een opvallende afwezige, maar de Grip kan wel via Bluetooth met allerhande compatibele accessoires – zoals een hartslagmeter – worden gekoppeld.

De armband is compatibel met zowel Androidsmartphones als de iPhone. HTC mikt dus duidelijk op het grote publiek. Met de gps geactiveerd, belooft HTC een batterijduur van zo’n 5 uur.

De HTC Grip zal beschikbaar zijn in drie verschillende formaten en zal in de loop van de lente in de winkelrekken worden gelegd aan een adviesprijs van 199 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business