Nieuws

Microsoft droomt van Office als een platform

Microsoft heeft grootse plannen voor zijn kantoorpakket en wil het uitbreiden naar een platform met apps die in de Office-apps draaien.

Microsoft heeft grootse plannen voor zijn kantoorpakket Office en wil het op termijn uitbouwen tot een volwaardig platforn dat draait rond apps die draaien in de Office-apps, zowel op desktop als mobiel.

Microsoft geeft ontwikkelaars al langer de mogelijkheid om addons te bouwen voor de desktopversie van Office, maar het gaat die functionaliteit nu uitbreiden naar het web en de Office-apps op mobiel. Dat maakte het bedrijf zelf bekend op zijn ontwikkelaarsconferentie Build. Microsoft heeft daartoe een systeem van unified addons ontwikkeld en een nieuwe Office API gelanceerd, die het mogelijk maken om de uitbreidingen – apps in apps zeg maar – op alle platformen te laten draaien.

Een aantal bedrijven hebben reeds zo"n universele addons ontwikkeld. Tijdens de keynote toonde Microsoft het voorbeeld van een Uber-addon die afspraken in de agenda kan scannen, zodat je met een druk op de knop een Uber-taxi kan bestellen, zonder dat je uit de Outlook-app moet gaan, en dat zowel op desktop als web of mobiel. Ook LinkedIn, Salesforce en SAP hebben al gelijkaardige addons ontwikkeld.

[related_article id=”161452″]

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business