Compactcamera's

De grootste aandeelhouder van PostNL, Causeway Capital Management, verkoopt 41 procent van zijn belang. Reden: de overnameperikelen met bpost.

Volgens de Amerikaanse investeerder is PostNL daardoor nu ‘uninvestable’. Causeway is één van de dertien aandeelhouders in PostNL. Het had met 9,99 procent het grootste belang in het Nederlandse post- en pakketbedrijf. De verkoop van de aandelen lijkt een protest te zijn tegen hoe PostNL omging met de interesse van bpost voor een overname.

Overheidsbemoeienis

De aandeelhouder hekelt vooral de bemoeienis van de Nederlandse regering bij de onderhandelingen over een samengaan. Zo zou Henk Kamp, de Nederlandse Minister van Economische Zaken, gesuggereerd hebben dat hij de vergunning voor de universele postdienst zou uitbesteden als PostNL in buitenlandse handen kwam. Een reden voor PostNL om niet met bpost – of zelfs geen enkele andere internationale partij – in zee te gaan, tot frustratie van zijn aandeelhouders.

Toenadering bpost

Bpost bracht vier keer een bod uit op PostNL, wat volgens verschillende media steeds direct van tafel werd geveegd. PostNL vond zijn potentiële koper een ouderwets postbedrijf dat nog moet moderniseren. Maar bpost liet weten dat zij juist het efficiënte bedrijf zijn op postgebied. Op het vlak van pakketbezorging loopt PostNL voor, waardoor de match volgens bpost alleen maar mooier zou zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here