Nieuws

Whatsapp wil betaaldienst lanceren

Verschillende aanwijzingen duiden erop dat Whatsapp een betaalsysteem wil introduceren binnen zijn app. Niet de VS is het uitverkoren land om die functie als eerste te mogen uitproberen, maar India.

Whatsapp broedt op de implementatie van een betaaldienst in zijn app. De eerste markt die er kennis mee mag maken: India. Geen verrassing, want het land telt met meer dan 200 miljoen personen het grootste aantal Whatsappgebruikers op deze aardbol.

UPI

Volgens een verslag van The Ken, een Indisch mediabedrijf, zou de functie binnen zes maanden beschikbaar zijn in de app. Whatsapp zou voor de transacties gebruik maken van UPI, een Indisch betaalsysteem dat wordt ondersteund door de overheid.

Daarnaast heeft Facebook, het moederbedrijf van Whatsapp, ook een vacature online geplaatst voor een ‘digital transaction lead’ voor de Indische markt die zal samenwerken met lokale banken en klantenondersteuning zal voor zien voor verzoeken “gerelateerd aan digitale transacties”. Bij de gevraagde kwalificaties vraagt men ook expliciet naar kandidaten met kennis van UPI.

Messenger

Voor Whatsapp zou het een primeur zijn om betalingen via de app mogelijk te maken, maar Facebook heeft al meer ervaring met het aanbieden van de functie binnen zijn chatdiensten. Sinds 2015 is het mogelijk in de VS om via Facebook Messenger betalingen uit te voeren, een mogelijkheid die waarschijnlijk ook binnenkort in Europa zijn intrede zal maken.

Whatsapp zoekt al langer naar manieren om munt te slaan uit zijn meer dan 1 miljard gebruikers. Zo speelt het ook onder andere met het idee om bedrijven rechtstreeks in contact te brengen met particulieren op het platform.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business