Payconiq heeft een overeenkomst met zes Nederlandse banken kunnen sluiten. De app wordt komende zomer ook beschikbaar bij onze noorderburen.

ABN AMRO, ASN Bank, ING, Rabobank, RegioBank en SNS werken samen om de betaalmethode deze zomer in Nederland te introduceren. In ons land kon Payconiq al rekenen op de steun van banken als ING, KBC, CBC en Belfius.

Mobiel en online betalen

Payconiq laat toe om mobiel te betalen, zonder het gebruik van een betaalterminal. Handelaars kunnen op die manier toch een elektronische betaalmethode aanbieden wanneer ze niet beschikken over de nodige apparatuur. Het platform werkt op basis van geolocatie: bij het afrekenen kunnen klanten de handelaar kiezen uit een lijst met aanwezige winkels. Het juiste bedrag wordt ingevoerd, en de gebruiker wordt gevraagd om een pincode, en de handelaar ontvangt via pc of tablet een bevestiging indien de betaling gelukt is.

Ook experimenteert het platform op dit moment met een mobiele betaaloplossing. In dat geval moeten gebruiker een QR-code scannen of worden ze van de handelaarswebsite naar de Payconiq-app doorgestuurd om meteen via het platform te betalen. De oplossing bevindt zich voorlopig in bèta-modus.

Europese expansie

In België wordt Payconiq gebruikt door meer dan 25.000 winkeliers. Een Europese expansie staat nog op het programma, zo vertelt Duke Prins, CEO van Payconiq. ‘Er zijn veel betaalapps op de markt, maar die werken niet allemaal in de winkel, online en onderling, en op internationaal niveau,’ beaamt Prins. ‘Ons initiatief speelt in op de digitalisering en de verandering in regelgeving in de Europese betaalmarkt. Na een succesvolle pilot en uitrol in België hebben wij de ambitie om ook in andere landen in Europa een grote impact te gaan maken. De samenwerking met de Nederlandse banken is een prachtige stap voor Payconiq.’

 


 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here