Nieuws, slider

San Francisco overweegt om bezorgrobots te verbannen

In de VS klinkt gerommel over autonome bezorgrobots: San Francisco overweegt om de drones op de openbare weg definitief te verbieden.

Nu grote namen als UPS en Amazon experimenteren met drone-leveringen en fastfoodketen Domino’s met succes de eerste pizza bezorgde via een robot, lijkt de bezorgrobot onafwendbaar. Toch is niet iedereen opgezet met de ontwikkelingen. De Amerikaanse staat San Francisco overweegt een wetgeving om autonome robots op wieltjes te bannen uit de stad.

‘Voetpaden zijn voor mensen’

Bestuurslid in San Francisco Norman Yee vertelt hoe de drones op het voetpad een gevaar kunnen betekenen voor de openbare veiligheid. Onder andere vreest hij dat de robots zullen leiden tot ongelukken, aangezien ze onbegeleid op de voetpaden kunnen manoeuvreren: ouderen, mindervaliden en kinderen zullen de robots niet op tijd kunnen ontwijken, aldus Yee.

‘Onze straten en voetpaden zijn gemaakt voor mensen, niet voor robots,’ liet hij weten aan Recode. “Dit strookt met hoe we werken in deze stad, waar we ook geen fietsen of skateboards toelaten op de trottoirs.’

Robots verboden

Yee stelt daarom een wetgeving voor die het gebruik van autonome bezorgrobots op de openbare weg aan banden moet leggen. Eerder dit jaar bekeek het stadsbestuur of minder drastische regels, zoals een snelheidsbeperking, een mogelijke oplossing vormden, maar dat denkparcours draaide op niets uit na gesprekken met Amerikaanse robotica-producenten als Dispatch, Marble and Starship.

Ook andere Amerikaanse staten buigen zich over de legaliteit van de bezorgdrones. Zo namen staten als Virginia en Idaho onlangs wetten aan die het gebruik van autonome bezorgrobots in de hele staat toelaten. 

 

Altijd op de hoogte blijven van het laatste e-commercenieuws? Like Twinkle België op Facebook!

 

https://www.twinkle.be/nieuws/167463/amazon-patenteert-vliegend-distributiecentrum/

 


 

ad-blockerappleios 9mobielprivacy

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals