Net zoals Amazon lanceert ook Zalando een betalend abonnement voor premiumdiensten. Sneller leveren en ophalen van retours behoren tot de voordelen.


Zalando Zet

Bij het bekendmaken van de kwartaalcijfers, onthulde Zalando een bijkomend nieuwtje. De online retailer lanceert Zalando Zet: een betalende abonnementsdienst die nog het meest lijkt op Amazon Prime. Voor een vaste prijs van 19 euro per jaar kunnen leden genieten van extra voordelen zoals same-day delivery, ophalen van retours, persoonlijke stijladvies en vroege toegang tot sales. Nieuwe leden zullen de dienst voor drie maanden kosteloos kunnen uitproberen.

Amazons Prime-programma biedt vergelijkbare voordelen, maar aan een hogere prijs. Naast verschillende extra bezorgopties en vroege toegang tot tijdelijke kortingen, kunnen Prime-leden gebruikmaken van een resem aan online streamingdiensten, zoals Prime Video, Prime Music en Prime Reading. Daarvoor betalen ze ongeveer 9 euro per maand voor, opgeteld bijna 109 euro per jaar.

‘Hoeksteen’

Voorlopig wordt Zalando Zet enkel uitgerold in Duitse steden Berlijn, Leipzig, Frankfurt en Hannover. Verwacht wordt dat de dienst daarna ook op andere markten wordt gelanceerd. Het ledenprogramma is een ‘hoeksteen voor toekomstige groei’ zegt mede-CEO Rubin Ritter in een persbericht.


Groei in 2017

In eenzelfde presentatie doet Zalando ook de financiële resultaten uit de doeken. Op basis van de eerste cijfers wordt geschat dat omzet in de eerste helft van 2017 steeg met ongeveer 20 procent tot ruim 2 miljoen euro. ‘We zijn tevreden met de prestaties in de eerste helft van 2017 en blijven investeren om onze ambitieuze groeidoelen te halen voor het volledige jaar en daarna,’ besluit Ritter.

 

Zalando-concurrent About You plant Belgische webshop