Nieuws, slider

Amazon ziet toekomst in zelfvernietigende drones

Amazon patenteert een luchtvaartuig dat eerder aan James Bond doet denken dan aan logistiek transport.

Amazon neemt opnieuw een patent op een futuristisch concept. De e-commercegigant heeft z’n zinnen ditmaal gezet op een zelfvernietigende drone.

In het patent wordt gesproken van een ‘gecontroleerde fragmentatie van onbemande luchtvaartuigen’, oftewel een zelfdestructiefunctie. De functie zou enkel gebruikt worden in noodgevallen: bijvoorbeeld wanneer een obstakel of een technisch probleem wordt gedetecteerd. In dat geval kan de drone zich tijdens het vliegen in kleine stukken opdelen, die één voor één worden afgegooid. Op die manier brengt het voertuig minder schade toe dan wanneer het neerstort in één massief stuk, is de achterliggende gedachte.

Hoe de componenten worden afgebroken, is nog niet duidelijk. Enkele mogelijke opties draaien rond haakjes, veren of zelfs ‘kleine, explosieve ladingen’, aldus The Verge, die het patent kon inkijken.

Voorlopig blijft het dan ook bij de theorie: vermoedelijk is dit één van Amazons toekomstplannen die het achter de hand houdt ‘voor het geval dat’. Deel van de strategie van het e-commerceplatform is om veel plannen te patenteren en pas daarna uit te dokteren welke concepten in de praktijk hun nut bewijzen. Het is dan ook niet de eerste keer dat Amazon een buitensporig concept patenteert: eerder diende het ook een patent in voor onder andere een vliegend distributiecentrum, onderwatermagazijn en ‘drone-nesten’.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Tenways CGO600 verkrijgbaar aan de laagste prijs ooit

Bekijk beschikbaarheid

Business