Amazon mocht gisteren eventjes genieten van de biljoenenstatus. Intussen is deze marktwaardestatus opnieuw exclusief voor Apple.


 

De e-commercegigant Amazon bevond zich gisteren kort boven de marktwaarde van een biljoen dollar of $1.000.000.000.000 voluit geschreven. De aandelenprijs van het bedrijf bereikte gisteren het ongeziene hoogtepunt van $2.050,27, waardoor de totale marktwaarde steeg tot net boven die reusachtige mijlpaal van een biljoen. Op dit moment is die waarde weer gezakt tot onder dit bedrag, maar het is slechts een mum van tijd voor het bedrijf zich bij Apple mag voegen, wat even geleden deze biljoenstatus reeds wist te bereiken.

 


Waar Apple een duidelijke focus heeft, zijnde technologie, is dit bij Amazon helemaal niet zo. En dat is tevens een belangrijke reden waarom het bedrijf het zo goed doet. Vorig jaar lanceerde het zich in de boodschappenindustrie door zijn aankoop van Whole Foods Market. Verder heeft het bedrijf ‘last-mile deliveries’ geïntroduceerd en is het prominent aanwezig op advertentievlak. Amazon vertoonde daarnaast ook een groei van bijna 50 procent voor zijn Web Services in het tweede kwartaal.

 

De biljoenstatus van gisteren was dus van korte duur, maar dit zegt weinig over het grote succes van Amazon. De aandelen van Amazon zijn namelijk met 70% gestegen in 2018 en zijn meer dan verdubbeld in de voorbije 12 maanden. Binnenkort zal het bedrijf hoogstwaarschijnlijk wel een vaste plaats kunnen krijgen in de biljoenclub, samen met Apple.