Telecomprovider Proximus heeft reeds een uitgebreid aanbod aan telefonie- en internetpakketten. Daar komt er nu nog eentje bij.

In de digitale samenleving van vandaag is voldoende mobiele data voor velen onmisbaar. Altijd en overal willen we op de hoogte zijn van alles en iedereen. Een geruime periode voor de vernieuwing van je abonnement zonder data vallen, kan in dat geval “het einde van de wereld” betekenen. Er zijn intussen reeds providers die pakketten met “onbeperkte” data aanbieden – waarom die aanhalingstekens er staan, wordt zo meteen duidelijk – en Proximus mag zich nu ook tot die groep rekenen.

Proximus Mobilus XL Unlimited

Het bewuste pakket zal deel uitmaken van de Mobilus-pakketten van Proximus. Met dit pakket krijg je “ongelimiteerde” data, onbeperkte belminuten en onbeperkte sms’en. Aan dat alles hangt een prijskaartje van €42,99 per maand. Dat is niet bepaald goedkoop, maar dat zijn we dan ook niet gewend van de mobiele pakketten van Proximus en je krijgt bovendien waar voor je geld. Of niet dan?

“Onbeperkt”

Nu is het tijd om die aanhalingstekens van hierboven te verantwoorden. Daarvoor moeten we een kleine duik nemen in het diepe, oftewel “de gebruiksvoorwaarden”. In dit (voor velen) onbekende vaarwater kunnen we lezen dat deze bundel in feite 20 GB aan daadwerkelijk onbeperkte data aanbiedt. Concreet zal je dus voor 20 GB aan data aan maximale snelheid kunnen opgebruiken. Als je over deze limiet zou gaan, worden er weliswaar geen extra kosten aangerekend, maar daalt je surfsnelheid aanzienlijk tot een magere 512 Kbit/s. Die lagere snelheid is wel onbeperkt, maar voor diegenen die niet meteen een goed beeld hebben van deze snelheden: geloof me, deze snelheid (of eerder traagheid) vermijd je liever. Bij klanten van Orange zou er nu een belletje moeten gaan rinkelen, aangezien zij ook de keuze hebben voor een abonnement met dezelfde “onbeperkte” data en dat voor €40 per maand. Geheel revolutionair is deze bundel van Proximus dus niet.

Als je dus aan het overwegen was om te wisselen van provider of bundel, dan hebben we je bij deze de zoektocht naar het addertje onder het gras uitgespaard. Tot slot zijn er ook enkele andere wijzigingen gebeurd bij de pakketten van Proximus die, net zoals deze nieuwe bundel, zullen ingaan vanaf 1 november. Volg eenvoudigweg deze link voor meer informatie over alle nieuwigheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here