De kassaloze winkels van Amazon hebben hun weg gevonden naar Europa. In Londen zouden er namelijk plannen zijn voor een filiaal.

Amazon heeft inmiddels al een tijdje zijn bekende Amazon Go winkels in de VS. In deze winkels moet je geen kassa of kassier voorbijgaan na je aankoop. Je neemt het product gewoon uit het winkelrek en vervolgens wordt het automatisch geregistreerd op je account en wordt het aankoopbedrag meteen van je rekening afgetrokken wanneer je de winkel buitengaat.

Londen

Tot op heden zijn filialen van Amazon Go exclusief te vinden in de VS. Volgens de Britse krant The Telegraph komt daar binnenkort echter verandering in. Amazon zou namelijk in Londen, in de buurt van Oxford Circus, op zoek zijn naar een locatie tussen de 278m² en 464m² om een Amazon Go filiaal te openen. De winkelreus zelf gaf hierop echter geen commentaar, maar gaf eerder wel aan dat het tegen 2021 hoopte 3.000 Amazon Go winkels te openen.

Of die richtlijn ook daadwerkelijk gehaald zal worden, is dan weer een heel ander verhaal. Een filiaal van Amazon Go openen kost namelijk heel wat geld. De eerste winkel die in 2016 geopend werd in Seattle zou het bedrijf zo’n miljoen dollar hebben gekost voor de benodigde hardware alleen. Bovendien groeit het aantal nieuwe locaties niet bijzonder snel.

Aangezien er tot slot geen officiële informatie van Amazon zelf is, weten ook niet wanneer deze winkel er eventueel zou komen.

Volgend artikelDe leukste gratis kerst- en nieuwjaarskaarten
Bram Lodewijks
Heeft gemiddeld elke drie weken een andere smartphone, schrijft daar soms reviews over en is allergisch aan zowat alle producten van Apple.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here