Na de flop van de Wii U was de Nintendo Switch als een reddende engel voor het bedrijf. En de verkoopcijfers blijven dat bevestigen.

Advertentie

Als je intussen vergeten zou zijn dat de Wii U ooit heeft bestaan, dan ben je niet de enige. Volgens mij probeert Nintendo deze geflopte console ook te vergeten en met de Nintendo Switch is dat redelijk goed gelukt. Volgens gegevens van NPD Group is het zelfs de snelst verkopende console in de Verenigde Staten van deze generatie.

Xbox One en PS4 voorbij

De cijfers voor de verkoop van de Nintendo Switch zetten het totale aantal verkochte consoles in de VS tussen maart 2017 en november 2018 op 8,7 miljoen, waarmee het beter presteert dan de Xbox One en Playstation 4. Nintendo gaf zelf ook wat meer details prijs over hoe groot het succes van de Switch precies is.

Zowel op het vlak van aantal verkochte consoles als dollarverkopen was 2018 het beste jaar voor Nintendo sinds 2011, aangezien toen de originele Wii aan populariteit begon de verliezen. De recente lancering van Super Smash Bros. Ultimate, de Switch-versie van de populaire en iconische Super Smash Bros. reeks, versterkt de positie van de Nintendo Switch nog verder. In zowel de VS als Europa is deze game de snelst verkopende game in de geschiedenis van het bedrijf.

Momenteel zijn er zo’n 3 miljoen exemplaren van Super Smash Bros. Ultimate over de toonbank gegaan in de VS in de eerste elf dagen na de lancering. Hiermee zal deze nieuwe titel de huidige best-sellers van Nintendo uiteindelijk van de troon kunnen stoten. Op dit moment staat Mario Kart 8 daar nog vooraan met 5 miljoen verkochte exemplaren, gevolgd door Super Mario Odyssey met 4,7 miljoen en The Legend of Zelda: Breath of the Wild met 4 miljoen.

Zoals we eerder dit jaar reeds schreven, is deze console daadwerkelijk de cruciale Switch die het bedrijf redde.