Instagram voegt Checkout toe dat je de mogelijkheid geeft om dingen te bestellen en af te rekenen binnen de app.

Advertentie

Amerikaanse gebruikers die momenteel een leuk product zien dat wordt voorgesteld door een influencer, kunnen dat meteen kopen zonder de Instagram-app te verlaten dankzij de nieuwe Checkout-functionaliteit.

Facebook is al een tijd om zoek naar nieuwe inkomsten omdat de opbrengsten uit de traditionele News Feed niet echt meer groeien. Het bedrijf lijkt deze nu gevonden te hebben en wil van Instagram een heus e-commerceplatform maken. Dat begint nu in de vorm van een samenwerking met meer dan 20 merken, waaronder Adidas, H&M, Michael Kors en Kylie Jenner's cosmeticabedrijf.

Het stopt voor het bedrijf ook niet bij Instagram, want Facebook wil binnenkort ook via Messenger betalingen gaan verwerken en je de mogelijkheid geven om geld door te sturen naar andere gebruikers. Er is zelfs sprake van een eigen cryptomunt voor Messenger en berichtendienst WhatsApp.

Betalen kan momenteel met Visa, Mastercard, American Express en PayPal. Wanneer de functionaliteit in Europa beschikbaar komt, is momenteel nog niet geweten.