Wing gaat weldra beginnen met droneleveringen in Australië. Het dochterbedrijf van Alphabet kreeg daarvoor de toestemming na grondige tests.

Advertentie

Wing is een bedrijf van Alphabet, het overkoepelende moederbedrijf van Google, met als doel het bezorgen van pakjes via drones. De eerste commerciële vluchten zullen weldra plaatsvinden in Canberra, Australië.

Wing is ondertussen al sinds 2014 aan de slag met het testen van droneleveringen in Australië. Wing heeft naar eigen zeggen in die periode al meer dan 3000 producten geleverd, van eten tot kleine huishoudvoorwerpen en medicijnen. Het bedrijf heeft de verzamelde feedback gebruikt om het project te verbeteren en is nu dus klaar voor commerciële vluchten. Deze zullen wel beperkt blijven tot een regio met daarin zo’n 100 woningen, maar het bedrijf hoopt zich snel uit te breiden over de omgeving daarrond.

Wing werkt samen met lokale bedrijven om het systeem letterlijk van grond te krijgen. Ze moesten daarvoor wel rond heel wat beperkingen werken. Drones mogen zo bijvoorbeeld niet over hoofdwegen vliegen. Ze mogen ook alleen maar leveren tussen 7 uur ‘s ochtends en 8 uur ‘s avonds tijdens de week en van 8 tot 8 op zondag. Mogelijke klanten zullen ook een veiligheidsbriefing krijgen.

Wing hoopt tegen 2030 een op vier leveringen van take-out te verzorgen in Australië. Het dronebedrijf kreeg in december ook al toestemming om hun testvluchten te beginnen in Finland.

 


Sven schrijft graag over smartphones, e-bikes, gaming en alles wat met computers te maken heeft. Daarnaast schrijft hij dagelijks over fotografie en combineert hij die hobby met reizen.