Naast de betalende versie van zijn muziekdienst Amazon Music biedt Amazon ook een gratis versie aan. Momenteel is die alleen in de VS beschikbaar.

Als je graag een gratis service wil om muziek te streamen, ben je voornamelijk aangewezen op Spotify, maar daar lijkt verandering in te komen. Amazon heeft nu namelijk besloten om zijn muziekdienst Amazon Music deels gratis aan te bieden. Voorlopig is die gratis versie alleen beschikbaar in de VS.

De muziekdienst van Amazon was voornamelijk een soort van extraatje dat eigenaars van een Prime-abonnement cadeau kregen. Er bestaat echter wel een Amazon Music Unlimited-abonnement. Deze gratis dienst zal gebruikers toelaten om afspeellijsten te beluisteren op basis van een artiest of genre. Individuele liedjes afspelen of zelf afspeellijsten aanmaken blijft voorbehouden voor betalende gebruikers. Tussen de liedjes door zullen er, zoals bij Spotify, ook advertenties afgespeeld worden.

Alleen voor Alexa

Deze gratis versie is daarnaast alleen beschikbaar voor apparaten die de spraakassistent Alexa ondersteunen. Dit zijn voornamelijk de Amazon Echo speakers, al is het ook mogelijk om de spraakassistent via een app op je smartphone te installeren. Die tweede optie is weliswaar minder handig dan de Spotify-app gebruiken, maar de mogelijkheid is er voor wie het zou willen.

Met deze zet wil Amazon de concurrentie aangaan met muziekstreamingreus Spotify. Hoe succesvol dit wordt, valt nog af te wachten. De VS is namelijk het enige land waar dit mogelijk is en de meeste klanten van Amazon hebben daar reeds een Prime-abonnement met daarin Amazon Music. Het lijkt een manier te zijn om eigenaars van een Echo speaker te laten proeven van de muziekdienst zodat zij in de toekomst eventueel een Prime-abonnement zouden afsluiten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here