Nieuws

Facebook introduceert Facebook Pay

De banken zullen er niet blij om zijn, nu Facebook zijn nieuwe betaalsysteem heeft gelanceerd.

Facebook Pay is vanaf nu beschikbaar Facebook en Facebook Messenger, Whatsapp en Instagram volgen later. Op dit moment wordt de functie uitgerold in Amerika, maar we denken zo dat het niet lang zal duren voordat deze in Europa beschikbaar is.

Facebook Pay

Wat kun je met het nieuwe betaalsysteem van Facebook? Met Facebook Pay kunnen gebruikers een betaalmethode opslaan en vervolgens gebruiken in een van de apps. Zo worden betalingen via social media een stuk eenvoudiger gemaakt. Je kunt bijvoorbeeld heel gemakkelijk geld overmaken naar vrienden, geld doneren aan goede doelen of aankopen doen via Facebook Pay. Het technologiebedrijf zegt dat het “gebaseerd is op bestaande financiële infrastructuur en samenwerkingen”.

 

Credit: Facebook

Later ook via Instagram en Whatsapp

Deze week kunnen mensen in de Verenigde Staten al gebruikmaken van de dienst, waar eerst betalingen mee gedaan kunnen worden naar vrienden of het doen van donaties aan goede doelen. Maar je kunt via Facebook Pay bijvoorbeeld ook makkelijk tickets voor festivals of feesten aanschaffen. Of nieuwe games. Het bedrijf waar je een aankoop wilt doen moet wel hun producten aanbieden via Facebook Marketplace, het is niet mogelijk om dit via de website van een bedrijf te doen. Het is nu nog niet mogelijk om via Instagram of Whatsapp betalingen te doen, maar dat zit er wel aan te komen zo zegt Facebook: “Na verloop van tijd willen we Facebook Pay beschikbaar maken voor meer mensen en op meer plekken, waaronder ook Instagram en Whatsapp”.

Je kunt Facebook Pay vinden in de instellingen van de apps en het ondersteunt de meeste creditcards, betaalpassen en PayPal. Een exacte datum voor een internationale lancering heeft het bedrijf nog niet gegeven.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business