Wie naar de webshop van Apple surft, zal opmerken dat er geen reviews van gebruikers meer kunnen gelezen worden.

Advertentie

Gebruikers van Apple hadden altijd de mogelijkheid om de producten een score te geven en indien ze dat wensten er ook commentaar bij te geven. Maar die functie is plots verdwenen. En dat Apple in alle stilte. De mensen van AppleInsider waren gisteren pas één van de eerste die dit opmerkten. Door gebruik te maken van de Wayback Machine-website, een soort tijdmachine voor webpagina’s, kwamen zij tot de conclusie dat Apple dit moet gedaan hebben in de nacht van 16 op 17 november. Al een heel poosje terug.

Het feit zelf mag dan wel zijn vastgesteld, toch blijven er nog heel wat vragen onbeantwoord. We weten eigenlijk helemaal niet waarom Apple tot deze drastische beslissing is gekomen. Het feit dat de functie eerst verwijderd in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Australië en daarna pas in de rest van de wereld, lijkt uit te sluiten dat het om een ‘foutje’ zou gaan. Aangezien er vanuit Apple niets over gecommuniceerd is, kunnen we dus ook maar enkel gissen of de gebruikersreviews ooit terugkomen.

Waar zijn de ‘Ratings & Reviews’ naartoe? Afbeelding: Apple Insider

Gift Guide

Apple heeft ook net zijn ‘Gift Guide’ voor de feestdagen op zijn website gepubliceerd. Moeten tussen deze twee acties een verband gezocht worden? Ons lijkt het in ieder geval maar een vreemde zet. Gebruikersreview zijn voor vele consumenten juist een nuttige bron van informatie. Zeker als het gaat over een aankoop van dure producten zoals Apple-hardware wel eens durft te zijn.

Gebruikersreviews kunnen een producten mee maken of kraken. Tevreden klanten zijn vaak de beste vorm van reclame die je kan hebben. Mond-aan-mond reclame werkt online ook zeer goed. Maar de mening van wie niet tevreden is, is even gevaarlijk. De Lightning koptelefoonadapter bijvoorbeeld kreeg heel slechte gebruikersreviews. Of dat de beslissing mee gestuurd heeft, zullen we hopelijk ooit te weten komen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here