Nieuws

Elon Musk noemt Apple de ‘Tesla-begraafplaats’

Tesla en Apple lijken niet langer vrienden te zijn. In een recent interview haalt Elon Musk namelijk niet één, maar twee keer uit naar zijn toekomstige concurrent.

Elon Musk, de oprichter van Tesla Motors, weet de laatste tijd erg veel aandacht te trekken met zijn uitspraken. Na zijn idee om Mars te bombarderen, moet ook Apple er aan geloven. Uit een Duits interview blijkt Apple namelijk geen hoog aanzien meer te genieten van Musk. “Apple heeft mensen aangenomen die wij hebben ontslagen. We noemen het bedrijf dan ook al lachend de ‘Tesla-begraafplaats’,” vertelde Musk tijdens het interview.

Tijdens het interview liet hij echter ook weten dat het een logische stap is voor Apple om een elektrische wagen te bouwen. Op deze manier lijkt Musk de plooien nog te willen gladstrijken met Apple, ware het niet dat het interview hier niet stopte. Blijkbaar lijkt hij deze zogenaamde ‘logische stap’ van Apple niet helemaal serieus te nemen. “Heb je de Apple Watch al eens bekeken,” vraagt hij namelijk lachend. “Het is goed dat Apple in die richting denkt en de mogelijkheden onderzoekt, maar auto’s zijn erg complex in vergelijking met telefoons en smartwatches,”rond hij zijn denigrerende opmerking af.

Met de mogelijke komst van een Apple-wagen in de toekomst, kunnen deze uitspraken van Musk hem nog zuur opbreken. Apple is namelijk het meest waardevolle bedrijf in de wereld en neemt momenteel ingenieurs en robotspecialisten aan om zijn autodroom te kunnen verwezenlijken. De Apple-wagen zou wel eens een groter succes kunnen worden dan Musk momenteel verwacht.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business