Nieuws

Muziekdienst van Apple laat je nu muziek opslaan op SD-kaart

Apple Music pakt uit met een bijzondere update: Android-gebruikers kunnen nu ook muziek opslaan op hun SD-kaart om offline te luisteren.

apple music

De laatste update van Apple Music, de populaire muziekservice van Apple, laat weten dat gebruikers nu ook gedownloade muziek kunnen bewaren op een (micro)SD kaart. Deze vernieuwing zorgt ervoor dat het mogelijk wordt om een grotere hoeveelheid muziek offline te luisteren. Dat geldt echter enkel voor Android-toestellen, aangezien Apple-producten nog steeds niet uit te breiden zijn met extra geheugen.

Een ietwat verwonderlijke beslissing van Apple dus om met een update aandacht te vestigen op een belangrijk voordeel van Android. Met een degelijke microSD-kaart is het namelijk makkelijk om de maximale opslagcapaciteit van een iPhone, en dus de maximale hoeveelheid gedownloade muziek, veelvuldig te overtreffen. Aan de andere kant is dit een slimme zet om meer Android-gebruikers naar de app te lokken. Bij een budgettoestel van Android bestaat de kans dat gebruikers het met een beperkt intern geheugen moeten doen en voorheen dus liever opteerden voor muziekdiensten die het gebruik van een SD-kaart wél ondersteunen.

De update laat gebruikers voortaan ook het complete schema raadplegen van Beats 1 shows, en maakt het bovendien mogelijk om muziek te vinden op basis van componist en compilatie, wat handig is bij het zoeken van bijvoorbeeld soundtracks of klassieke muziek.

De Android-versie van Apple Music is sinds november vorig jaar verkrijgbaar in de Play Store en draagt momenteel het beta-label. De app is gratis, maar werkt met maandelijkse abonnementskosten vanaf 9,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business